Catedra de fizică a lui Klaus Iohannis de la Colegiul Brukenthal din Sibiu este rezervată din anul 2000 (romaniacurata.ro) - Hotnews Mobile
1 € 4,7788 1 USD 4,3105marţi 21 ian 2020

Catedra de fizică a lui Klaus Iohannis de la Colegiul Brukenthal din Sibiu este rezervată din anul 2000 (romaniacurata.ro)

de R.M. Joi, 3 octombrie 2019, 21:00
- a A+
Imagine
Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" a transmis, într-un răspuns pentru site-ul romaniacurata.ro , că una dintre catedrele de fizică este "rezervată", începând cu anul 2000, de Klaus Iohannis, pe motivul "ocupare a unei funcții publice".În prezent, potrivit sursei citate, Colegiul din Sibiu are 3 profesori de fizică, dar niciunul dintre ei nu este titular. "Doi sunt detașați de la alte unități școlare, iar celălalt este suplinitor. Asta se întâmplă pentru că doua catedre apar în organigramă ca rezervate:
  • Țălnariu Rodica (în prezent director al CN Pedagogic Andrei Șaguna din Sibiu);
  • Klaus Iohannis (catedră rezervată începând cu anul 2000 pe motiv de ocupare a unei funcții publice)", scrie romaniacurata.ro, care prezintă și răspunsul primit de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal".
Klaus Iohannis a câștigat primul mandat de primar al Sibiului în anul 2000.

Conform art. 304 din Legea Educației, cadrele didactice titulare pe un post didactic din învățământ care au funcții publice au drept de rezervare a postului didactic pe perioada în care îndeplinesc aceste funcții, mai arată romaniacurata.ro.


6172 de afisari


Și catedra lui Dăncilă este blocată.
asavreau [utilizator], Vineri, 4 octombrie 2019, 9:31
+13/13
Îi ține locul femeia de serviciu și de aceia Viorica nu vrea să plece din funcția de prim ministru.Ce se face femeia de serviciu?Unde mai predă?
Fizica in germana
Cartisoara [utilizator], Vineri, 4 octombrie 2019, 9:26
+6/6
Are cat se poate de mare importanta. La liceul Brukenthal se studiaza exclusiv in limba germana asa ca la inca multe scoli din Ardeal. Sunt si atatea facultati cu predare in limba germana, inclusiv inginerie, si daca nu stii bine germana - degeaba te duci! Si nu intamplator in Ardeal vin atatia investitori germani - au de unde angaja specialisti vorbitori de limba germani. In Bucuresti doar cu colegiul "Ghiote" e mai greu. Si cel care pronunta "Ghiote" asa ca la Ghiorghe - ce sa inteleaga prea mult ca germana nu se invata asa cu una cu doua. O scoala germana veritabila - are profesori nativi de germana si materiile se studiaza exclusiv in germana. Si sa nu ma laud, dar in orasul Victoria chiar am invatat limba germana inainte de limba romana si am studiat-o corespunzator si la scoala.
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings