Ursula von der Leyen așteaptă noi propuneri de comisari europeni din partea României și Ungariei. "Candidații trebuie să fie adecvați" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646sâmbătă 16 oct 2021

Ursula von der Leyen așteaptă noi propuneri de comisari europeni din partea României și Ungariei. "Candidații trebuie să fie adecvați"

de V.M. Luni, 30 septembrie 2019, 18:41
- a A+
Imagine
Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea ca România și Ungaria să vină cu noi nominalizări de comisari europeni, după ce candidații propuși inițial de aceste două țări au fost respinși de Parlamentul European, transmite Politico.eu. Von der Leyen cere "candidați adecvați, care să corespundă portofoliilor".


Potrivit Politico.eu , un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat luni că Ursula von der Leyen e în contact cu prim-miniștii ungar și român Viktor Orban și Viorica Dăncilă și "așteaptă să primească noi nume" din partea acestora.

"Candidații trebuie să fie adecvați și să corespundă portofoliilor. Dacă ceva nu se va potrivi, va trebui să cerem noi nume", a precizat purtătorul de cuvânt.

De menționat că Ungaria a propus deja Ursulei von der Leyen, luni după-amiază, un nou candidat pentru viitoarea sa echipă , după ce propunerea inițială, Laszlo Trocsanyi, a fost respinsă, alături de cea a Rovanei Plumb, de Parlamentul European, a declarat un oficial european pentru AFP. Este vorba de ambasadorul Ungariei la Bruxelles, Oliver Varhelyi, a precizat acesta.

Budapesta a fost nevoită să prezinte un nou candidat după ce primul a fost respins definitiv de Comisia Juridică a Parlamentului European. O decizie similară a fost luată în cazul Rovanei Plumb.1995 de afisariDaca n ai
Coco_papagal [utilizator], Luni, 30 septembrie 2019, 22:04
+4/6
primit caldarea cu numele ei nu exista?:))
Asta e directiva de la centru? Sa loviti in EU ca poate poate facem ROexit si scapa jigodiile de puscarie? Ai ales tabara proasta pufelet :)))
Și pe Dăncilă
trotuar [utilizator], Luni, 30 septembrie 2019, 22:26
+1/3
Ai votat-o premier?
inca 5 comentarii comenteaza