Primăria Bucureștiului și bicicliștii. Despre tine e vorba transpiratule, putoare de om cu bătături și cu hemoroizi, da, tu, cel care-ai venit cu bicicleta la serviciu - Hotnews Mobile
1 € 4,7788 1 USD 4,3105marţi 21 ian 2020

Primăria Bucureștiului și bicicliștii. Despre tine e vorba transpiratule, putoare de om cu bătături și cu hemoroizi, da, tu, cel care-ai venit cu bicicleta la serviciu

de Eugen Istodor Joi, 26 septembrie 2019, 9:28
- a A+
Imagine
Greta Thunberg a tras cu tunul în însetații de Putere ai lumii la ONU:"Suntem la începutul unei extincții în masă și tot ce puteți face este să vorbiți despre bani și despre fantezia unei creșteri economice veșnice? Cum îndrăzniți?" Acest discurs al Gretei pentru o viață mai bună și-a găsit un răspuns rapid, de clasă politică în România, în persoana lui Aurelian Bădulescu, viceprimarul Gabrielei Firea: "Domn’le, dar nu puți de la mersul pe bicicletă? Eu cred că puți. Eu nu vreau să am de-a face cu oameni care put! (…) Eu nu vreau sa merg cu bicicleta, că nu vreau să fac bătături la c...! N-am hemoroizi, că io-s din ăla de la țară și nu fac de astea, am mâncat sănătos. Nu vreau să fac bătături la c...r și să put! Eu sunt curat, sunt crescut la țară".
Oricât ar părea de departe ONU de București, Greta Thunberg a vorbit și-n numele bicicliștilor curajoși din București.
De vreo zece ani - cinșpe în ciuda opreliștilor de tot felul, acești transpirați rescriu regulile vieții în Capitala Ro. Își iau bicicletele în fiecare dimineață ca pe arme și se "sinucid" prin jungla urbană. Cu noxele în nări, ei cred într-un trai mai bun pentru ei, pentru copiii lor. Sunt ca la turnir, ca-n război. Se strecoară printre mașini, sunt loviți, călcați între roți, reușesc s-ajungă la serviciu. Este incredibil. Îi admir, mie mi-e frică.

Bădulescu este viceprimarul Bucureștului. El și-ntreaga echipă de la Primărie n-au mișcat un deget în favoarea pistelor de biciclete și, implicit, privind mobilitatea urbană, traiul fără noxe. Niciun deget. Din contră putem spune. Pe cât au putut au pus “bețe în roate"- le bicicletelor. O simplă trasare a pistei de biciclete prin București e imposibilă de zece-cinșpe ani, în opinia lor.

Repet, stau împreună discursul faimos al Gretei Thunberg de la ONU și nebuneasca luptă a bicicliștilor din București.
Bicicliștii, da, fac uneori bătături, transpiră, fac hemoroizi. Dar, strecuratul lor printre mașini este un protest tăcut, zilnic pentru o cauză nobilă, ca a Gretei.

Ca orice autoritate publică, Bădulescu și Primăria-Firea sa nu fac decât să sugrume orice nevoie de trai mai bun. Urăsc populimea care merge cu bicicleta. Deci, au sentimente sincere de ură și furie: trebuie să rezolve și problema transpiraților ăstora.

Bădulescu e în Firea lui când vorbește cum vorbește. Nu poți să nu faci legătura cu primarul Firea. Firea însăși umblă cu poliția în frunte de acasă la serviciu.

În timp ce doamna Firea și domnul Bădulescu ajung la serviciu plini de parfum, dornici să mai blocheze ceva prin Consiliu și să-și promoveze interesele, o altă doamnă, numită libertatea de mișcare în București este transpirată, stresată, noxată, bătută, ciufulită, plină de hemoroizi.

Eu cred, nu știu cum, că viitorul este al cucoanei ăsteia numită oficial "Libertatea de mișcare", personalizată printr-o bicicletă. Libertatea de mișcare pe care o strigă, o admiră, o ironizează, o latră vagabonzii pe stradă. Fă, transpiratooo, puturoaso!

Și vă spun un secret, Libertatea de mișcare, ca orice libertate, e mișto mai ales transpirată.


20396 de afisari


badulescu e un individ grobian
qwerasdf [utilizator], Joi, 26 septembrie 2019, 10:05
+18/28
sper sa nu mai prinda jegosii astia inca un mandat

se lauda cu curatenia lor, dar la minte e clar ca sunt niste stricati, sunt sigur ca nici in pantaloni nu sunt asa curati precum se lauda

daca ii intrebi cum stiu ei care e fata si spatele la chiloti, o sa-ti zica: maro in spate, galben in fata.
///
Mircea [anonim], Joi, 26 septembrie 2019, 10:13
+14/32
Articol scris de exaltați pentru exaltați!

Merg de aproape 10 ani în București cu bicicleta în fiecare zi la muncă nu ca să salvez planeta, ci deoarece este cel mai mai rapid mijloc de deplasare din punctul A în punctul B.

În fiecare lună câștig aproximativ 40 de ore pe care altfel le-aș fi pierdut stând în ambuteaje cu automobilul personal sau în transportul în comun.

Transpirația se duce repede și dacă ai o igenă personală foarte bună (deodorant solid, două dușuri pe zi și schimbat în fiecare zi hainele) nu miroși.

Mașinile blocate în coloane te pot răni mai mult sau mai puțin grav în funcție de viteza cu care deplasezi (schimbarea direcției de mers fără asigurare, deschiderea bruscă a portierelor etc). Poți să fii și omorât dacă ești lovit și aruncat sub roțile la altă mașină. Ca să minimizez riscurile astea încerc să merg cu viteză redusă printre coloanele de mașini sau prin apropierea portierelor. Adică mai tot timpul...Riscurile respective pot fi ținute oarecum sub control.

Restul e can can!
inca 49 de comentarii comenteaza
Cookie Settings