Fostul ministru Valerian Vreme este achitat definitiv de instanța supremă, în dosarul Microsoft - Hotnews Mobile
1 € 1 USD vineri 07 aug 2020

Fostul ministru Valerian Vreme este achitat definitiv de instanța supremă, în dosarul Microsoft

de I.B. Miercuri, 25 septembrie 2019, 7:19
- a A+
Imagine
Magistrații instanței supreme au menținut soluția din primă instanță de achitare pentru Valerian Vreme, acuzat de DNA că a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, un contract de cumpărare a unor produse software Microsoft în şcoli. Decizia este, astfel, definitivă, potrivit Mediafax.


Inalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv pe Valerian Vreme în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu.

Fostul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Valerian Vreme a fost trimis în judecată în luna septembrie 2017, de procurorii DNA, el fiind acuzat că a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, un contract de cumpărare a unor produse software Microsoft în şcoli.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, era acuzat că a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract "ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli".

"Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent. De menţionat este faptul că D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro. Ulterior, în acelaşi context, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a achitat către D.Con-Net AG suma totală de 13.904.599 Euro", spunea DNA la acel moment.

Prin acest demers s-a cauzat, spuneau procurorii, pe de o parte, un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.


563 de afisariComentariu sters de utilizator
[anonim], Miercuri, 25 septembrie 2019, 7:23
+5/5
Judecători șpăgari.
alibaba_zeul_meu [utilizator], Miercuri, 25 septembrie 2019, 7:43
+4/4
Judecători șpăgari.
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings