Fosta jurnalistă Dana Spinanț, care a fost desemnată purtător de cuvânt adjunct al Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, spune că este extrem de încântată și abia așteaptă să înceapă munca în echipa executivului european.

Dana SpinantFoto: ec.europa.eu

”Sunt extrem de încântată și profund onorată să fac parte din echipa președintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Avem o misiune nobilă, aceea de a comunica în numele Europei și abia aștept să începem munca într-o echipă de comunicare puternică”, a transmis Dana Spinanț, pe contul său de twitter.

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a desemnat luni viitoarea echipa responsabilă de relațiile cu mass-media, iar din aceasta face parte și o româncă, Dana Spinanț, care va prelua funcția de purtător de cuvânt adjunct al Executivului european.

Astfel, potrivit unui comunicat difuzat luni de instituția europeană, nucleul echipei de comunicare a Ursulei von der Leyen va fi format din germanul Jens Flosdorff, care va ocupa poziția de consilier executiv pentru comunicare în cadrul cabinetului preşedintei CE, francezul Eric Mamer, desemnat purtător de cuvânt principal al Comisiei, și Dana Spinant - purtător de cuvânt adjunct.

Dana Spinanț este în prezent director responsabil de buget, comunicare și afaceri generale în cadrul DG REGIO (departament al Comisiei pentru politică regională și urbană). Anterior, ea a condus o unitate responsabilă de problematica migraţiei neregulamentare (2015-2017) şi de politica privind drogurile (2010-2014).

Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Dana Spinanț a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist, la publicații precum EUobserver.com (2001-2002) și European Voice (2002-2009), fiind de asemenea director de știri și corespondent la Bruxelles pentru mai multe posturi de televiziune românești.