Programul de marți al vizitei premierului Viorica Dăncilă în SUA cuprinde o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), urmată de o întâlnire cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Rick PerryFoto: energy.gov

Reamintim că vineri, cu doar câteva zile înainte de plecarea premierului în SUA, Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege care modifică Legea Offshore, o lege controversată aprobată anul trecut, cu prevederi impuse de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Legea nu a fost bine primită de investitorii din domeniul gazelor, motiv pentru care americanii de la ExxonMobil ar intenționa să renunțe la licența petrolieră din Marea Neagră.

Prin noul proiect de lege, Guvernul intenționează să relaxeze fiscalitatea pentru investitori, mai ales în condițiile în care au fost scoase la licitație noi perimetre petroliere. Potrivit surselor HotNews.ro, până acum nu a fost manifestat un interes foarte mare pentru aceste perimetre, un motiv putând fi chiar legislația nefavorabilă.

Citește și Guvernul schimbă Legea Offshore în favoarea investitorilor din Marea Neagră- proiect de lege