​Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, a declarat la începerea anului universitar de la Politehnica din Capitală că aceasta este cea mai bună universitate din România din punct de vedere al cercetării.

Nicolae Hurduc, ministrul CercetariiFoto: Hotnews

"De aproape 30 de ani urmăresc cu atenţie clasamentele universitare, principiile care stau la baza ierarhizării universităţilor şi pot să vă spun că Universitatea Politehnică Bucureşti a avut o evoluţie robustă. Nu întâmplător se află pe locul 1 în clasamentele care au la bază performanţele din cercetare şi această evoluţie vă dă ocazia să aveţi un corp profesoral de excepţie şi vă dă ocazia să vă pregătiţi în mod corespunzător pentru viaţă. (...) Ştiţi că evoluţia tehnologică a societăţii are loc într-un ritm atât de rapid, încât ne vine greu de multe ori să o înţelegem şi să o digerăm. Ce este de făcut în aceste condiţii, în condiţiile în care a apărut conceptul de inteligenţă artificială, în care au apărut scenarii, în care se spune că oamenii vor fi distruşi de roboţi în viitor - eu nu cred în aceste scenarii, cred în inteligenţă artificială pentru că ne face să înţelegem mai bine cum funcţionează creierul nostru. (...) Ce avem noi deocamdată în avantaj în competiţia cu inteligenţa artificială este partea de creativitate", a arătat Nicolae Hurduc, ministrul Cercetării şi Inovării.

Declarația ministrului Cercetării a fost făcută în contextul în care România nu are un clasament al universităților. Singurul clasament făcut în 2011 a fost contestat în instanță pentru că fondurile primite de universități ar fi trebuit să fie distribuite în funcție de acest clasament.

​Peste 5.000 de studenţi de anul I au început luni cursurile Universităţii Politehnica din Bucureşti.