​Primăria Capitalei a împrejmuit rondul de la Universitate pentru lucrările de amplasare a statuii lui IC Brătianu. Statuia promisă pentru Centenar costă circa 16,6 milioane lei si este o reproducere după monumentul public omagial construit în anii 1902-1903 de Ernest-Henri Dubois și Petre Antonescu. Firma care face reproducerea este Exorno Studio.

Rondul de la UniversitateFoto: Hotnews

„În anul 2018 s-au realizat componentele artistice ale ansamblului monumental și au fost transpuse în material definitiv bronz. Valoarea acordului-cadru pentru realizarea componentelor artistice din bronz și a soclului de piatră este de 11.900.000 lei cu TVA inclus. Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a demarat recent lucrările pentru amplasarea monumentului de for public "I.C. Brătianu". Valoarea contractului pentru proiectarea, montarea și amplasarea monumentului în Piața Universității este de 4.760.000 cu TVA inclus”, a răspuns Primăria Capitalei, la solicitarea HotNews.ro, în luna august.

Lucrarea este executată de SC Exorno Studio SRL și reprezintă o reproducere după monumentul public omagial construit în anii 1902-1903 de către autorii Ernest-Henri Dubois și arh. Petre Antonescu.