Camera de Comerț Americană în România a transmis duminică, într-un comunicat citat de Mediafax, că nu este implicată în organizarea vizitei premierului Viorica Dăncilă în SUA.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Pentru a răspunde la întrebările legate de mass-media și pentru a evita orice potențială confuzie la nivelul opiniei publice și al comunității de afaceri, AmCham România - Camera americană de comerț din România - neagă să fie implicată în organizarea vizitei premierului român în SUA și solicitat în acest sens. AmCham România nu are o relație structurală sau de colaborare cu asociația cu nume similar, citat în anunțurile privind calendarul de vizite al premierului din SUA. Același lucru este valabil și în privința vizitelor din SUA ale altor politicieni”, se arată în comunicatul AmCham România.

Totodată, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare și a candidaților lor la președinție, în contextul setului de recomandări „Priorități pentru România” .

„AmCham România este un membru acreditat al Camerei de Comerț a SUA și a rețelei AmChams în Europa. Membrii AmCham sunt companii americane, internaționale și românești care fac afaceri în România, astfel încât evenimentele pe care AmCham le organizează pentru comunitatea membrilor se desfășoară în principal în București. În ceea ce privește interacțiunea cu autoritățile, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare și a candidaților lor la președinție, în contextul setului de recomandări „Priorități pentru România” pe care AmCham România îl elaborează în anii electorali”, mai transmite instituția.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici vor participa la evenimentul din 27 septembrie de la New York, a anunţat, la solicitarea Mediafax, directorul executiv al Camerei de Comerţ Româno-Americană din SUA Elias Wexler. Acesta a adăugat că la eveniment vor participa preşedinţii filialelor noastre din Florida, DC, Los Angeles, New York şi România.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 - 29 septembrie. Şeful Executivului va avea o întrevedere şi cu vicepreşedintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au precizat sursele citate.

Citește și: