Arabia Saudită va lua măsuri corespunzătoare dacă investigația va stabili că Iranul este responsabil pentru atacurile care au vizat rafinării, a informat sâmbătă Adel al-Jubeir, ministrul de Externe saudit, relatează Mediafax citând Reuters.

Adel al-JubeirFoto: Flickr/ U.S. Department of State

Adel al-Jubeir a declarat că ancheta va dovedi faptul că atacurile au fost lansate din nord și că Iranul este responsabil.

"Regatul va lua măsuri potrivite pe baza rezultatelor investigației, pentru a asigura securitare și stabilitate", a declarat oficialul saudit.

"Suntem convinși că atacurile nu au fost lansate din Yemen, ci din nord. Investigația va dovedi acest lucru", a adăugat acesta.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzațiile.