Președintele Academiei de Științe Agricole: De multe ori, eticheta în mari supermarketuri este pe un borcan cu miere falsă. Se cunoaşte după culoare - Hotnews Mobile
1 € 4,7786 1 USD 4,3095miercuri 22 ian 2020

Președintele Academiei de Științe Agricole: De multe ori, eticheta în mari supermarketuri este pe un borcan cu miere falsă. Se cunoaşte după culoare

de G.S. Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 11:36
- a A+
Imagine
Eticheta din marile supermarketuri este pe un borcan cu miere falsă, de multe ori, a declarat, vineri, Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Siseşti" (ASAS) şi fost ministru al Agriculturii, în conferinţa de presă care a deschis ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, transmite Agerpres."Indiferent de ce s-ar spune, la nivelul Uniunii Europene suntem o insulă cu particularităţi extraordinar de specifice. Avem multe lucruri de făcut ca să favorizăm speciile floricole care dau poliflora. Eu sunt o persoană care se uită cu atenţie prin magazine şi mă opresc şi la stup. De multe ori, eticheta în mari supermarketuri este pe un borcan cu miere falsă. Se cunoaşte după culoare... chiar dacă nu eşti foarte mare specialist. Deci, în interiorul borcanului nu este ce scrie pe etichetă", a spus Tabără.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, a subliniat că România are apicultori profesionişti care nu ar face rabat de la calitate.

"Probabil că există şi apicultori români care fac cum fac cei francezi care, mai nou, pun pe piaţă miere de import şi spun că e miere franţuzească. Totuşi, în România avem apicultori de calitate şi prin această calitate am ieşit pe piaţa externă şi suntem extrem de cunoscuţi şi astăzi. Eu sunt convins că avem foarte mulţi apicultori profesionişti care nu ar face rabat de la calitate. Că or mai fi printre noi şi nişte "ciori vopsite"... Deci, nu absolutizăm", a afirmat Fetea.

Acesta a adăugat că preţul şi desfacerea produselor apicole va reprezenta o problemă mai gravă chiar şi decât cea a neonicotinoidelor sau a schimbărilor climatice. "Problema preţului şi a desfacerii produselor apicole în viitor va fi o problemă mai gravă decât cea a neonicotinoidelor sau a schimbărilor climatice, pentru că atât timp cât în România intră miere din Ucraina la 6 - 6,5 lei şi pe noi ne costă 12 lei, sigur că nu mai suntem competitivi", a subliniat şeful ACA.

Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) organizează, în perioada 20 - 22 septembrie, pe platforma Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Băneasa, cea de-a 21-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii.


4664 de afisari


Sunt apicultor
unins [utilizator], Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 14:56
+10/10
si cunosc situatia. D-nul Tabara vorbeste din auzite, iar d-nul Fetea spune doar o patre de adevar (o parte de adevar = minciuna). Adevarul este ca mierea produsa de (marii) apicultori(i) romani este plina de chimicale extrem de nocive pentru om. O parte din chimicale provin din tratamentele aplicate albinelor de catre apicultor (antibiotoce, varachet, acid oxalic, formic, apivirol, fugisan, timol, micostop, etc. si hraniri cu produse artificiale), iar o parte provin din plantele pe care le viziteaza albinele (Neonicotinoide – interzise în UE, dar nu și în Rromania - si alte substante chimice folosite de agricultori). În goana după imbogatire, apicultorii și agricultorii rromani, obțin producții mari și de proasta calitate, ce îmbolnăvesc oamenii.
sa ne vedem lungul nasului
Dedalus [utilizator], Sâmbătă, 21 septembrie 2019, 22:48
+7/7
Care "Academie"?!

Hai sa fim seriosi!
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings