"A mai rămas doar o cameră" Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020

"A mai rămas doar o cameră" Booking.com ar continua să inducă turiștii în eroare, în ciuda avertismentelor primite

de A.Z. Vineri, 20 septembrie 2019, 8:31
- a A+
Imagine
Booking.com se apără împotriva acuzațiilor conform cărora continuă să utilizeze tactici de presiune pentru a vinde, în ciuda sancțiunilor impuse de autoritățile britanice, scrie CNN .În februarie, autoritățile care monitorizează concurența și piețele, Competition and Markets Authority (CMA), a anunțat că a luat măsuri față șase site-uri pentru rezervări - Expedia, Booking.com, ebookers, Hotels.com, Agoda și Trivago - din cauza unei serii de îngrijorări legate de tacticile de vânzare care induc consumatorii în eroare.

Vânzarea sub presiune, reduceri înșelătoare și plasarea hotelurilor care plătesc comision pe poziții de top în căutări ar putea induce în eroare vizitatorii și ar putea încălca legea protecției consumatorului, a transmis CMA.

Prin urmare, toate cele 6 site-uri au spus că vor lua măsuri pentru a clarifica chestiunea reducerilor, numărul de alți vizitatori care iau în considerare rezervarea proprietății și numărul camerelor disponibile. Prețul final al camerei trebuie să fie inclus în prețul din titlu.

Termenul limită pentru implementarea acestor schimbări a fost 1 septembrie.

Însă verificările efectuate de grupul pentru drepturile consumatorilor Which? au arătat că, în timp ce unele site-uri au respectat angajamentul, Booking.com încalcă în continuare aceleași reguli.

Deși a făcut modificări în site - inclusiv prin prezentarea mai clară a situației unor hoteluri care sunt mai sus în topuri pentru că plătesc comision - "nu a făcut atât cât era nevoie", spune Which?

Afirmația "doar o cameră mai este disponibilă pe site-ul nostru" este incorectă în cinci din zece cazuri potrivit investigației realizate de grupul pentru drepturile consumatorilor.

Săptămâna trecută, CMA a anunțat că alte 25 de site-uri de rezervări, inclusiv Airbnb, Google și unele lanțuri mari de hoteluri, au fost de acord să respecte noul ghid. Un purtător de cuvânt al Booking.com a spus celor de la CNN că firma lucrează "din greu" pentru a se pune la punct în această privință. "Asta include implementarea unor noi metode pentru a scoate la suprafață informațiile legate de disponibilitatea și popularitatea unor proprietăți anume", a adăugat acesta.

"Nu ne oprim niciodată din a căuta moduri noi pentru optimizarea experienței consumatorului pe website-ul nostru și pe aplicațiile mobile și lucrăm cu autoritățile pentru îmbunătățiri la nivelul industriei."

CMA a transmis că este pregătită să acționeze dacă Booking.com nu reușește să facă schimbările necesare.


47697 de afisari


Bokking com a devenit deja
bancher [utilizator], Vineri, 20 septembrie 2019, 9:39
+13/19
unul din cele mai scumpe site-uri. Am facut rezervari direct la hotel la preturi cu 40% mai mici decat cel afisat pe booking.com...
Plus ca sunt si lucruri ascunse: am fost la un hotel la bulgari, si pe booking.com imi scria ,,all taxes included''. Cand dau sa platesc cu cardul, ma trezesc ca imi pune TVA 20%...adica pretul real era cu 20% mai mare (TVA cica nu e taxa, in concepita lor).
Alta problema: pe booking.com scria ca au parcare gratis. Ajung la hotel in Bulgaria, afis mare la intrare ,,15 leva pe ziua de parcare''. Ii intreb pe cei de la hotel de ce pacalesc clientii....imi spun sa vorbesc cu cei de la care am facut rezervarea, la ei parcarea s-a platit intotdeauna.
la parcarea gratis
Je__ [utilizator], Vineri, 20 septembrie 2019, 10:14
+13/15
eu zic ca trebuia sa le dai review negativ

de fapt in toata chestia cu bulgaria...cu taxe si bla bla bla.....hotelul trebuie taxat si nu booking

seful de la hotel bifeaza si-si face oferta (pret, facilitati, etc)...Booking nu are nimic a face

la final booking isi adauga comisionul, si ofera pachete de promovare. Adica unde sa apari in lista de cautari, ce mesaje psihologice sa apara de agatat fraieri. Si la fel...aici tot hotelierul e cel care decide sa cumpere sau nu acel pachet de promovare

articolul cred ca e un pic misleading. Booking doar ofera technici indoielnice moral de marketing (vorbim doar de o firma olandeza, patria justitiei si moralismului), dar hotelierii sunt cei ce platesc pentru a fi aplicate. Britanicii au vrut doar ca acest set de instrumente de manipulare sa nu fie facute disponibile de booking. In loc booking a incercat sa le modifice, dar tot le-a mentinut la granita dintre moral si legal, ca asa e in manipulare...pardon marketing
inca 24 de comentarii comenteaza
Cookie Settings