Deputatul Marian Cucșa afirmă că ALDE Party a trimis în urmă cu trei luni o scrisoare către partidul lui Tăriceanu în care înștiințează ALDE că nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului și cere demisia de urgență a întregii conduceri a partidului și organizarea unui congres pentru schimbarea numelui și siglei organizației politice.

Tariceanu Foto: AGERPRES

„De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE Romania prin care înștiințează că ALDE România nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE internațional”, a scris deputatul, pe contul lui de Facebook, susținând că cei din conducerea ALDE România au ținut „ascunsă” scrisoarea.

„Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri daca sigla și denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de data alegerilor! Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianță electorală cu Ponta, schimbarea denumirii și siglei ar afecta candidatura la prezidențiale”, susține Cucșa, care este unul dintre cei cinci deputați care au lăsat ALDE fără grup parlamentar la Cameră, după ce au demisionat din această structură.

În opinia sa, singura variantă în lipsa unui congres rapid este ca toți cei care vor să candideze la alegerile locale să o facă din partea Pro România. „Și așa ușor și subtil... ALDE va fi rapid înghițit de formațiunea lui Victor Ponta - fapt dorit clar de Ponta!”, a adăugat el.

„Ținând cont de tot acest context la care se adaugă și managementul defectuos al partidului, solicit demisia de urgență a întregii conduceri ALDE România precum și organizarea unui congres în maxim două săptămâni, pentru schimbarea numelui și siglei partidului”, a mai scris el.