UPDATE Forțele speciale ucrainene au arestat un bărbat înarmat care a blocat miercuri un pod strategic din Kiev și care amenința că îl va arunca în aer, a anunțat poliția municipală, citată de AFP.

Incident in KievFoto: Captura YouTube

Potrivit presei, bărbatul este un militar activ în vârstă de 42 de ani și a luptat cu separatiștii proruși în estul Ucrainei.

Originar din peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu c cinci ani, acesta a predat în iunie poliției "un kilogram de explozibil" despre care a spus că l-a găsit într-un sat, potrivit site-ului de știri thebabel.net.

Bărbatul părea sub influența drogurilor, a spus primarul Kievului, Vitali Klitchko.

Necunoscutul a tras mai multe focuri de armă în aer și a amenințat cu o detonare, a precizat anterior șeful poliției din Kiev, Andrii Krișcenko, într-un comunicat.

Poliția a calificat incidentul drept "pregătiri pentru un atentat terorist" și a blocat circulația mașinilor și a metroului pe acest pod ce traversează fluviul Nipru, a precizat el.

Incidentul a provocat ambuteiaje enorme în capitala ucraineană, unde podurile leagă centrul orașului de cartierele rezidențiale aflate de o parte și de alta a fluviului.

Astfel de incidente în care sunt implicate arme de război nu sunt rare în Ucraina. Un mare număr de arme sunt în circulație din cauza conflictului cu separatiștii din estul țării, soldat cu aproape 13.000 de morți din 2014.