Parlamentul Indoneziei a hotărât modificarea vârstei minime legale la care femeile se pot căsători, crescând-o la 19 ani, în încercarea de a reduce numărul cazurilor de căsătorie cu copii, scrie The Hill.

Girls Not BridesFoto: girlsnotbrides.org

Revizuirea legislației privind căsătoria a primit susținere unanimă, informează o declarație a Camerei Reprezentanților. Înainte de modificare, vârsta minimă pentru fete era de 16 ani și cea pentru băieți de 19, iar dacă părinții doreau să permită fetelor mai tinere să se căsătorească, nu exista un criteriu de vârstă, conform CNN.

În jur de 14% dintre fetele din Indonezia sunt căsătorite înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, iar 1% se căsătoresc înainte de a împlini 15 ani, potrivit UNICEF.

Organizația mondială "Girls Not Brides" (Fete, nu mirese) a raportat că Indonezia deține al 8-lea cel mai mare număr de căsătorii cu copii din lume, peste 1 milion. Organizația a adăugat că aceste căsătorii sunt des întâlnite în Indonezia din cauza educației și a nivelului de sărăcie, a conceptelor despre onoarea familiei și a normelor de gen.

"Decizia parlamentului Indoneziei este un pas bun către recunoașterea faptului că fetele merită aceleași oportunități în viață ca băieții", a spus directorul executiv al "Girls Not Brides", Rachel Yates, pentru CNN. ​