Regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz al Saud, a anunțat marți că Administrația de la Riyad este perfect capabilă să se descurce cu consecințele atacurilor efectuate asupra instalațiilor petroliere și să răspundă, în caz de nevoie, relatează Mediafax citând Reuters.

Salman bin AbdulazizFoto: Captura YouTube

Regele a transmis că autoritățile competente au constatat nivelul daunelor și a făcut apel Guvernelor din lume să confrunte această problemă „indiferent de originea ei”.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Armata americană este "pregătită" să apere interesele aliaţilor în contextul atacurilor care au vizat rafinării din Arabia Saudită, incidente atribuite Iranului de Administraţia Donald Trump, a declarat marţi seară Mike Pence, vicepreşedintele SUA.

Vicepreşedintele SUA a declarat că, "aparent", Iranul este responsabil de atacurile din Arabia Saudită, subliniind că serviciile de informaţii americane încearcă să afle detalii. "Evaluăm toate dovezile, ne consultăm cu aliaţii", a adăugat Mike Pence, subliniind că preşedintele Donald Trump va stabili cea mai bună modalitate de reacţie.