VIDEO Trump condamnă atacul cu drone asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită, în timp ce Pompeo acuză Iranul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0980marţi 24 nov 2020

VIDEO Trump condamnă atacul cu drone asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită, în timp ce Pompeo acuză Iranul

de Redactia Duminică, 15 septembrie 2019, 8:36
- a A+
Imagine
​Preşedintele american, Donald Trump, a condamnat sâmbătă atacul cu drone împotriva a două instalaţii petroliere din Arabia Saudită, în cursul unei discuţii telefonice cu prinţul moştenitor saudit, Mohammad bin Salman, secretarul de stat american, Mike Pompeo, acuzând la rândul său Iranul, transmite AFP, citată de Agerpres.


"Statele Unite condamnă cu fermitate atacul de sâmbătă împotriva unor importante infrastructuri energetice. Acţiuni violente contra unor zone civile şi infrastructuri vitale pentru economia mondială nu fac decât să agraveze conflictele şi neîncrederea", a declarat Casa Albă într-un comunicat după apelul telefonic.

"Iranul a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale", a afirmat la rândul său Mike Pompeo pe Twitter. "Îndemnăm toate ţările să condamne public şi fără echivoc atacurile Iranului.

Statele Unite vor acţiona cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a asigura aprovizionarea pieţelor energetice şi pentru ca Iranul să dea socoteală pentru agresiunea sa", a adăugat şeful diplomaţiei de la Washington.

Acest atac cu drone revendicat de rebelii yemeniţi houthi a declanşat incendii la două instalaţii petroliere ale gigantului Aramco în Arabia Saudită. A fost al treilea atac de acest gen în ultimele cinci luni împotriva infrastructurilor gigantului petrolier. După atac, Riadul a fost nevoit să îşi reducă producţia de petrol la jumătate, ceea ce reprezintă aproximativ cinci milioane de barili de ţiţei pe zi, 5% din producţia mondială de petrol pe zi, potrivit cotidianului american Wall Street Journal.
4302 afisari...Trump condamnare verbală...
Sorin Constantin [anonim], Duminică, 15 septembrie 2019, 12:25
+11/11
Președintele amerikan condamnă atacul aerian, presupus a fi fost efectuat cu drone de rebeli yemeniți, drone presupus livrate de Iran rebelilor huthi, folosirea unei drone presupune utilizarea unor echipamente sofisticate și a unui personal cu înaltă calificare.
Dar în toată povestea asta, cu atacarea cu drone a unor obiective economice saudite, pe teritoriul Arabiei Saudite... Unde s-a aflat în această poveste apărarea antiaeriană saudită, sistemele radar, aviația de vînătoare și sistemele antiaeriene Patriot ??? Dormeau ??? Sau doar incompetență?
hmm
dum_i [utilizator], Duminică, 15 septembrie 2019, 9:58
+8/14
dar de genocidul saudit din yemen zice ceva trumpistul?

ca de jurnalistul rezident american macelarit de sauditi stim ce a avut de zis.
inca 5 comentarii comenteaza