Dan Barna îi transmite Vioricăi Dăncilă, după ce aceasta a lansat partidelor o propunere de pact prin care acestea să se angajeze că nu vor tăia pensiile și salariile, că alianța USR PLUS se angajează ”să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor” cu condiția ca președintele PSD să își prezinte demisia din funcția de prim-ministru al României, iar formațiunea sa semnează pactul pentru anticipate.

Dan Barna în studioul HotNews.roFoto: Hotnews

”Vă scriu pentru a vă transmite că Alianța USR PLUS se angajează să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact. Dumneavoastră și Partidul Social Democrat ar trebui să dovediți responsabilitate și preocupare pentru situația României din prezent. Dacă sunteți, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveți datoria să puneți capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră și a întregului guvern”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ”bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptățile din sistem și înlăturând acele forțe politice care le-au creat”.

Pactul pentru anticipate la care se referă Barna este propus partidelor de Alianța USR.

Vineri seară, Viorica Dăncilă a propus pe Facebook și a transmis și mailuri prin care invită partidele să semneze un pact prin care acestea să se angajeze că nu vor tăia salariile și pensiile.

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat deja că va propune colegilor să semneze acest pact.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a inițiat pactul Pro Europa pe care l-au semnat toate partidele parlamentare, mai puțin PSD și ALDE.