Ministrul Transporturilor: Gara de Nord intra in modernizare din octombrie; lucrarile vor dura doi ani. Modernizarea Gării de Nord din Bucuresti va incepe la sfarșitul lunii octombrie și va dura doi ani, investitia fiind facuta cu fonduri europene, a anuntat, vineri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, aflat intr-o vizita in judetul Alba: "Este un proiect pornit pe fonduri europene (...). Vor incepe lucrarile, daca nu ma insel, de la sfarsitul lunii octombrie. Este un proiect ambitios. Valoarea este undeva la 100 de milioane", potrivit Wallstreet.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Comisia Europeană sprijină România în construirea a trei spitale regionale de urgență, la Iași, Cluj și Craiova. Comisia Europeană, prin Serviciul de sprijin al reformei structurale (SRSS), participă în mod activ la pregătirea proiectării și construcției în România a trei spitale regionale de urgență, la Iași, Cluj și Craiova, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Din 2017, Comisia Europeană ajută Ministerul Sănătății din România să gestioneze proiectele de construcție ale celor trei spitale regionale, notează Profit.ro.

Digi împiedicată să participe la licitaţia pentru reţelele 5G în Ungaria. Digi Communications (Digi) anunţă că Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a respins participarea societăţii la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria. Potrivit unei ştiri cei trei operatori care vor participa la licitaţie sunt: Magyar Telekom Plc., Telenor Magyarország Zrt. şi Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. În aceeaşi ştire mai apare: „Un candidat care n-a îndeplinit criteriile de eligibilitate nu a fost înregistrat de NMHH”, scrie Adevărul.

Sclavi pe plantațiile italienilor: sute de mii de lucrători africani, români și bulgari, exploatați, prost plătiți și agresați de “caporali”. În fiecare an, mii de lucrători agricoli africani, dar şi bulgari şi români vin în peninsulă la cules de roşii sau pepeni verzi sub un soare de plumb. Potrivit unui studiu al sindicatului Cgil-Flai, circa 400.000 de lucrători agricoli sunt expuşi în Italia unui risc de muncă la negru şi la exploatare, dintre care peste 100.000 se află într-o situaţie de “vulnerabilitate gravă”. Chiar dacă aceştia sunt în majoritate străini, italienii sunt de asemenea afectaţi de aceste condiţii, conform inCont.

Cinci din zece români doresc să fie şefi. Experienţa trăită de o femeie care a vrut să fie pe cont propriu. Aproape jumătate dintre români îşi doresc să fie pe cont propriu. Asta și-a dorit și Andra și a reușit. După ce a lucrat şapte ani într-o multinaţională, a decis să-şi deschidă propria cafenea dedicată mamelor. Andra Sima, antreprenor: „Bineînţeles că avantajul este că eşti propriul tău şef, îţi organizezi timpul cum îşi doreşti, însă dezavantajele sunt că trebuie să faci absolut totul, potrivit Digi24.

Cotidianul german Bild îl acuză pe președintele BCE: ''Contele Draghila ne secătuiește conturile". Cotidianul german Bild l-a acuzat vineri pe președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, că ''secătuiește'' conturile de economii din Germania, la o zi după ce BCE a redus dobânzile până la valori negative și mai mari, transmite Reuters. Lângă un fotomontaj în care Draghi are colți, Bild a titrat: "Contele Draghila ne secătuiește conturile" - o trimitere evidentă la legendarul conte Dracula, cunoscut ca vampir, notează Profit.ro.

Mutare-surpriză din partea IKEA în România! În ce va investi peste 100 milioane de euro. Ingka Group, partener strategic al grupului IKEA, va investi 136 milioane de euro în România. Grupul suedez, care a deschis recent al doilea său magazin din România, ar putea deveni astfel independent din punct de vedere energetic. Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, a ajuns la un acord cu Vestas Wind Systems, pentru achiziționarea unei participații de 80% în șapte entități eoliene din sud-estul României, scrie Capital.ro.