Poza ireală cu Saturn care te face să acuzi NASA de Photoshop. Telescopul spațial Hubble a surprins Saturn într-o fotografie atât de interesantă încât cu greu îți dai seama dacă e reală sau nu. Imaginea a fost capturată pe 20 iunie, în momentul în care Saturn se afla cel mai aproape de planeta noastră. Între Saturn și Pământ a fost atunci o distanță de aproximativ 1,3 miliarde de kilometri. Imaginea face parte dintr-un program mai amplu început de NASA, numit Outer Planet Atmospheres Legacy (OPAL), scrie Playtech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Trenul uimitor în care pasagerii se pot simţi ca în sufrageria de acasă. Japonia inovează din nou în materie de transport feroviar, dezvoltând recent un tren în care pasagerii au senzaţia confortului din propria sufragerie. Trenul Laview, care a intrat în circulaţie în luna martie, este o „creaţie uimitoare“ datorită designului său. Realizat de arhitecta Kazuyo Sejima, Laview are ferestre largi şi este argintiu la exterior, pentru a se potrivi cu ruta muntoasă pe care o parcurge. În interior, este mobilat cu canapele galbene, asemănătoare mai degrabă cu nişte fotolii din sufragerie, potrivit Adevărul.

YouTube obține bani din publicitate la clipuri care promovează ”leacuri-minune” pentru cancer, precum laptele de măgăriță. O investigație a BBC a descoperit pe platforma YouTube peste 80 de clipuri care promovează remedii false pentru cancer, unele dintre ele cu sute de mii de vizualizări. Multe dintre ele conțineau și reclame la mărci reputate. Printre produsele prezentate ca având capacitatea de a preveni sau chiar de a vindeca oamenii de cancer se află sucurile naturale, turmericul, apa minerală și chiar laptele de măgăriță, conform Libertatea.

”Sanie” hipersonică testată de SUA: Viteza este atât de mare încât vehiculul nu poate fi văzut nici pe filmarea cu încetinitorul. Forţele Aeriene ale SUA testează o ”sanie” propulsată de o rachetă hipersonică, care poate ajunge la viteza de 10.620 de kilometri pe oră. Viteza este atât de mare, încât sania nu este vizibilă nici în timpul filmării cu încetinitorul. Testul a fost efectuat în Baza Aeriană Holloman, din statul New Mexico, iar ”sania”-rachetă a atins numărul Mach 8,6. Cu alte cuvinte, viteza este atât de mare încât dispozitivul nu poate fi observat de ochiul liber, dar nici de camerele de luat vederi obişnuite, în timpul filmării cu încetinitorul, notează Descoperă.ro.

Japonezul care a furat date de pe carduri doar cu ajutorul memoriei. Furtul unul card ar putea părea o treabă complicată, însă acest japonez a găsit o modalitate mai ușoară pentru a fura bani, iar pentru asta se folosește de memorie. Yusuke Taniguchi era casier la un mall din Koto City, Japonia, iar memoria sa l-a ajutat să rețină informațiile de pe cardurile a peste 1.300 de clienți. Le cheltuia apoi banii pentru cumpărături online. Bărbatul se folosea de ce se numește memorie eidetică, potrivit Playtech.