Scandalul de spionaj dintre Bulgaria şi Rusia continuă în forţă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Scandalul de spionaj dintre Bulgaria şi Rusia continuă în forţă

de I.B. Vineri, 13 septembrie 2019, 5:44
- a A+
Imagine
Scandalul de spionaj dintre Bulgaria şi Rusia izbucnit la începutul acestei săptămâni continuă. Cetăţeanul bulgar Nikolai Malinov, preşedintele organizaţiei non-guvernamentale "Rusofilii", a fost pus sub acuzare pentru organizarea unei scheme infracţionale de spălare de bani şi finanţare a unor acţiuni care afectează securitatea naţională a ţării. Defăşurat întâi la nivel de partide, scandalul a luat amploare şi în cadrul Adunării Naţionale a Bulgariei, potrivit Focus și Rador.


Grupul parlamentar al partidului de guvernământ GERB a solicitat audierea ministrului de Interne, Mladen Marinov şi a şefului Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională /DANS/, Dimităr Gheorghiev. Potrivit ministrului Marinov, în cursul acţiunilor poliţiştilor şi procuraturii au fost reţinute opt persoane şi au fost efectuate percheziţii în cadrul cărora au fost confiscate mai multe probe. Preşedintele DANS a subliniat că în ceea ce priveşte ancheta legată de spălarea de bani, a fost stabilită efectuarea unui transfer de fonduri de către un cetăţean rus din organizaţia neguvernamentală rusească "Vulturul cu două capete".

"În timpul acţiunilor au fost obţinute informaţii confom cărora Malinov a redactat o notă în limba rusă despre necesitatea reorientării geopolitice a Bulgariei şi despre proiectul 'Bulgaria', în care se sugerează desfăşurarea unei activităţi în domeniul vieţii politice interne, care ar conduce la o astfel de schimbare în orientarea ţării", a precizat Gheorghiev.

"Acesta nu este un atac îndreptat împotriva organizaţiei "Rusofilii". Persoana pusă sub acuzare este preşedintele organizaţiei, însă responsabilitatea pe care trebuie să şi-o asume este pentru acţiunile sale personale. Nu este o divizare a societăţii bulgăreşti sau o încercare de separare a rusofililor şi rusofobilor. În cele din urmă, cazul vizează lezarea intereselor naţionale bulgare", a declarat procurorul general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov.

În urma anchetei deschise de autorităţile bulgare, s-a stabilit că o schemă infracţională organizată de Nikolai Malinov vizează spălarea de bani şi finanţarea unor acţiuni care afectează securitatea naţională a ţării.

Această schemă este folosită şi pentru transferul de bani de la persoane care conduc organizaţii străine şi au anumite interese în viaţa politică şi publică a Bulgariei şi în activitatea organelor de stat bulgare. Plăţile au fost făcute sub diferite forme, fiind destinate pe de o parte companiilor comerciale ale lui Malinov şi activităţilor acestora, iar pe de altă parte, finanţării tuturor evenimentelor care vizau influenţarea politicii interne bulgare.


2118 afisaridintre realizarile securitatii romanesti
Dimijoarei_Obt [utilizator], Vineri, 13 septembrie 2019, 8:31
+2/2
asa zis nationale ! He he he ! Zero caghebisti returnati peste granitze dupa 30 de ani ! Bah esti nebun ?!
Da
Tony_K [utilizator], Vineri, 13 septembrie 2019, 11:24
+1/1
La noi daca serviciile nu erau mana in mana cu tradatorii si devalizatorii, eram foarte departe ca nivel de trai si ca tara dupa 30 de ani de la revolutie. E putred de corupti in toate colturile statului. E imposibil sa spui ca un ministru sau un judecator e corupt si un sri-st sau politist nu. Toul e mancat si se acopera unul pe celalat.
inca 1 comentariu comenteaza