Liderul ALDE Dolj, Ion Cupă, propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Energiei, susține că demersul său este "tocmai pentru salvarea ALDE și repunerea partidului pe drumul corect", iar acceptarea propunerii premierului nu înseamnă "sub nicio formă" plecarea la PSD. El mai spune că sunt tot mai mulți membri ALDE care cred că "drumul corect pentru ALDE nu poate fi fuziunea cu partidul lui Victor Ponta".

Ion Cupa (lideul ALDE Dolj)Foto: Hotnews

"O spun clar, limpede, pentru toată lumea. Acceptarea propunerii premierului, de a prelua portofoliul Energiei, nu înseamnă, sub nicio formă, plecarea la PSD", a scris liderul ALDE Dolj, pe Facebook.

El enumeră funcțiile pe care le are în ALDE, partid al cărui membru fondator spune că este - vicepreşedinte naţional al partidului și preşedintele organizaţiei judeţene Dolj - și susține că are "o responsabilitate uriaşă pentru destinul ALDE", pe care și-o asumă "până la capat".

"Demersul meu şi al colegilor mei, tot mai mulţi în toată ţara, este tocmai salvarea partidului, a identităţii sale liberale şi repunerea lui pe drumul corect. Drumul corect pentru ALDE nu poate fi fuziunea cu partidul lui Victor Ponta, ci consolidarea noastră ca partid al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, partid al creşterii calităţii vieţii românilor, partid al sprijinirii iniţiativei şi capitalului românesc", susține Ion Cupă.

Într-o altă postare pe Facebook, Cupă spune că "peste tot în ţară, oamenii raţionali şi responsabili din ALDE înţeleg că partidul se află într-o situaţie delicată, ca urmare a deciziilor greşite luate prin jocul politic - ostil partidului - făcut de câţiva oameni din jurul domnului Tăriceanu". El a postat și un articol dintr-un ziar local despre vicepreședintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă, care îl sfătuiește pe Călin Popescu Tăriceanu “să se debaraseze urgent de aceia care l-au influențat în rău în luarea unor decizii”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante - Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni luni pentru a formaliza deciziile de excludere din partid a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

CITEȘTE ȘI: Cine este Ion Cupă, propunerea pentru Ministerul Energiei: Vicelider al grupului ALDE, președintele Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților