Eurostat: România, cel mai semnificativ declin din UE al producţiei industriale, în iulie - Hotnews Mobile
1 € 4,8068 1 USD 4,4186vineri 28 feb 2020

Eurostat: România, cel mai semnificativ declin din UE al producţiei industriale, în iulie

de DP Joi, 12 septembrie 2019, 12:55
- a A+
Producţia industrială a scăzut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,1% în Uniunea Europeană, în iulie comparativ cu luna precedentă, România înregistrând cel mai semnificativ declin, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. În iulie, comparativ cu iunie, cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale au fost raportate în Croaţia (4,9%), Portugalia (3,6%) şi Danemarca (3,5%) iar cele mai semnificative scăderi în România (minus 3,3%), Estonia (minus 2,9%) şi Letonia (minus 2,1%).În UE, producţia de energie a scăzut în iulie comparativ cu luna precedentă cu 1,1%, în timp ce producţia de bunuri de capital a înregistrat un avans de 1,5%, iar cea de bunuri durabile (care pot fi utilizate în mod repetat pe perioade lungi) a crescut cu 1,2% şi cea de bunuri de consum non-durabile (cele destinate a fi consumate imediat) a urcat cu 0,1%.

Comparativ cu iulie 2018, producţia industrială a scăzut cu 2% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale în iulie, comparativ cu perioada similară din 2018, au fost raportate în Ungaria (8,7%), Danemarca şi Lituania (ambele cu 5,1%), cel mai semnificativ declin fiind înregistrate în Estonia (minus 5,4%), Germania (minus 5,3%) şi România (minus 5,2%).

În UE, producţia de bunuri de capital a scăzut în iulie, comparativ cu perioada similară din 2018, cu 2,6%, producţia de bunuri pentru consum intermedia a înregistrat un declin de 2,2, producţia de energie a scăzut cu 1,7%, în timp ce producţia de bunuri durabile a înregistrat un avans de 1,8%, iar cea de bunuri non-durabile a urcat cu 2,3%.

Analiştii avertizează că perspectivele privind evoluţia PIB-ului în zona euro şi în Uniunea Europeană în trimestrul trei din 2019 sunt afectate de scăderea producţiei industriale, deoarece escaladarea tensiunilor comerciale globale afectează negativ sectorul industrial.

Atât în Uniunea Europeană, cât şi în zona euro, Produsul Intern Brut a crescut cu 0,2% în trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent. Aceasta după ce, în primul trimestru din 2019, faţă de ultimul trimestru din 2018, PIB-ul a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,5% în Uniunea Europeană, a informat recent Oficiul European de Statistică (Eurostat).


1169 de afisari


Nu se poate
ipolitic [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 13:42
+4/4
Cum PM se poate asa ceva? Cand avem un PM care si-a schimbat look-ul, si-a innoit garderoba, si-a improspatat cabinetul, numai si numai pentru a produce crestere, si uite crestere-nu e crestere. Johannis e de vina, e clar. In aceste luni am fi putut dubla PIB-ul, pensii speciale la toti pensionarii, autostrazi portabile pentru soferii patriei, investitii pe partea nevazuta a Lunii, scoli doctorale in licee-si inca cate, daca nu ar fi Johannis care nu si nu. Asta e. Noi am vrut...
Nu, nu. Nu-i adevărat. Rrrumânistanul este
Raoke [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 13:08
+3/5
pe creștere. Dovadă creșterile de salarii de la stat, care sunt întotdeauna corelate cu dezvoltarea economică și cu creșterea colectării taxelor. Ți în paralel cu un excedent comercial și bugetar ceea ce a permis dublarea salariilor bugetarilor produsă de 3 ani încoace.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings