Franța adoptă un ton dur și spune că va bloca dezvoltarea monedei Libra a Facebook în Europa - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020

Franța adoptă un ton dur și spune că va bloca dezvoltarea monedei Libra a Facebook în Europa

de Vlad Barza Joi, 12 septembrie 2019, 12:51
- a A+
Imagine
Ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat joi că Parisul va refuza să autorizeze dezvoltarea criptomonedei Libra a Facebook "pe sol european", relatează AFP. Facebook vrea să o lanseze în 2020, dar multe voci din Europa și-au exprimat îndoieli și spun că Libra va trebui bine reglementată."Vreau să vă spun cât se poate de clar: în aceste condiții nu putem autoriza dezvoltarea Libra pe sol european", a spus ministrul, în deschiderea unei conferințe OECD pe tema criptomonedelor.

Le Maire a avertizat că suveranitatea statelor este în joc și că reprezintă un pericol sistemic "eventuala privatizare a unei monede deținută de un singur actor ce are peste două miliarde de utilizatori în lume".

El a mai avertizat că orice fel de probleme ce ar apărea cu funcționarea acestei monede sau cu gestionarea resurselor ei, acestea pot crea "dezordine financiară considerabilă".

Viziunea Facebook privind Libra este că transferul de bani între oameni prin rețea este similar cu transferul de informații și că va fi mai sigur să trimiți Libra de la un user la altul, decât este să trimiți un mesaj text sau o fotografie. Rețelele financiare sunt mult mai complicate ca structură și ca funcționare decât rețelele sociale, dar Facebook vrea ca rețelele financiare să fie modelate după cele sociale și, la final, cele două să fuzioneze într-o singură rețea unde chiar vom trimite bani la fel de ușor precum în prezent trimitem o poză.

Pericolul cel mare, cum s-a întâmplat și în trecut, este că Facebook va schimba și acest domeniu, și-ar putea crește puterea asupra vieților oamenilor și nu va da socoteală nimănui.


952 de afisari


Și cum va face Franța ca eu să nu folosesc Libra?
hic sunt leones [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 13:47
0/0
Cum crede ministrul unui stat că mă poate împiedica să instalez o aplicație care-mi permite să fac schimburi de monedă? o aplicație exact ca orice altă aplicație de mobile banking doar că, în loc să fac schimburi de monedă convențională - emisă de o instituție financiar-bancară - fac schimburi de monedă virtuală.
comenteaza
Cookie Settings