Gabriela Firea vrea să-i acorde guvernatorului Mugur Isărescu titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020

Gabriela Firea vrea să-i acorde guvernatorului Mugur Isărescu titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului

de C. Ivanov Joi, 12 septembrie 2019, 11:31
- a A+
Imagine
Primarul Gabriela Firea vrea să-i confere titlul de cetățean de onoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru "contribuția la dezvoltarea urbei", potrivit unui proiect care se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de pe 17 septembrie. În urmă cu circa 20 de ani, Gabriela Firea a fost consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu.Mugur Isărescu (n. 1 august 1949, Drăgăşani, județul Vâlcea) este economist român, academician, preşedinte al Secţiei de Economie, Sociologie și Științe Juridice a Academiei Române și îndeplineşte în prezent funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a României.

"În anul 2000, îndeplinind pentru un an mandatul de Prim-Ministru, a negociat cu Comisia Europeană şi a obţinut decizia de aderare a României la UE la 1 ianuarie 2007. În acest scop, a organizat și a condus realizarea strategiei de dezvoltare a României pe termen mediu, cu participarea tuturor partidelor parlamentare, a Academiei Române, a sindicatelor şi patronatelor, a societăţii civile, document programatic ce a fost respectat de guvernele ce au urmat și care a asigurat primirea efectivă a României în UE la 1 ianuarie 2007. Reîntors la Banca Naţională, în funcţia de Guvernator, a promovat o politică monetar-valutară în sprijinul dezvoltării durabile a ţării și a asigurat liberalizarea contului de capital la 1 septembrie 2006, decizie ce a însemnat practic trecerea la convertibilitatea deplină a monedei naţionale", se arată în expunerea de motive semnată de primarul Gabriela Firea.

Printre meritele guvernatorului se numără și restaurarea a două clădiri emblematice din centrul orașului, se mai arată în document.

"Promotor al renovării capitale a complexului imobiliar, istoric, cultural și moral al BNR, a sprijinit acţiunile de consolidare și restaurare ale Palatului BNR, proces în care autofinanţarea s-a împletit strâns cu spiritul gospodăresc. În același context, este important să amintim de o altă perlă arhitecturală a Bucureștiului, Palatul Chrissoveloni, în proprietatea Băncii Naţionale din anul 1933, prin cumpărare, care şi-a păstrat de-a lungul deceniilor întreaga valoare funcţională şi artistică, fiind restaurată, conservată şi pusă în valoare prin grija și implicarea Guvernatorului. De asemenea, Parcul cu Platani din Cartierul Cotroceni, aflat în patrimoniul BNR, care l-a cumpărat în vara lui 1946, este reprezentativ în tabloul parcurilor bucureştene, platanii constituind o atracţie a zonei", se mai arată în document.


916 afisari


Nu are alta treaba, RADET functioneaza struna
Frankie [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 12:07
+2/6
Nu are alta treaba, RADET functioneaza struna (si asta e un singur exemplu)
Frankie,
bancher [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 13:53
+1/3
tu ai luat vreodata imprumut de la camatari, ca sa vezi cum este?
La banci e simplu: daca iti platesti ratele la timp, nu te deranjeaza nimeni si, in plus, poti sa dai banii inapoi in avans fara comision. Am avut credite la 4 banci, si, atata timp cat imi plateam ratele la scadenta, nu m-a deranjat nimeni. Absolut nimeni.
In schimb cunosc oameni care au ajuns faliti ptr ca s-au imprumutat de la camatari. In ziua scadentei camatarii plecau de acasa, fugeau la munte, nu ii gaseseai o saptamana sa le dai banii; se intorceau acasa peste un timp si iti executau garantia pe motiv ca nu le-ai dat banii la timp. Stiu un baiat care si-a ipotecat casa la camatari pentru un imprumut...in apropiere de ziua scadentei camatarul l-a scos in oras la un cognac si i-a spus ca, daca nu are bani sa ramburseze imprumutul nu-i problema, ca el l-a imprumutat ptr ca ii place de baiat si nu neaparat sa faca profit rapid. Lasa ca imi dai tu banii, cand ii ai, a zis tiganul. Baiatul l-a crezut, nu a dat banii, si peste 3 luni tiganul a executat garantia si l-a scos din casa pe baiat. Acum acesta sta cu chirie si tiganul a vandut apartamentul cu vreo 100 000 euro...
Pana la urma asta sunt camatarii... sunt mai mult interesati de executarea garantiilor, decat de a incasa imprumutul inapoi (de asta accepta case, apartamente si masini ca si garantii).
Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa se imprumute de la camatari, sub nicio forma. Intai te imprumuti la rude/prieteni/colegi, apoi la banca, apoi la IFN-uri...si lista se opreste aici.
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings