VIDEO UPDATE Ședință extraordinară de Guvern la Palatul Victoria. Dăncilă anunță că se va adopta o OUG de modificare a Codului Administrativ. Termenul limită pentru înregistrara alegătorilor din străinătate, extins până duminică - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757vineri 07 aug 2020

VIDEO UPDATE Ședință extraordinară de Guvern la Palatul Victoria. Dăncilă anunță că se va adopta o OUG de modificare a Codului Administrativ. Termenul limită pentru înregistrara alegătorilor din străinătate, extins până duminică

de G.S. Joi, 12 septembrie 2019, 8:49
- a A+
Imagine
Joi dimineață, începând cu ora 10.00, la Palatul Victoria a avut loc o ședință extraorinară de guvern în care au fost adoptate o ordonanță de urgență pentru prelungirea termenului de înregistrare a alegătorilor din străinătate până duminică, dar și o OUG care să permită secretarilor generali din ministere să semneze state de plată și facturi, pentru a rezolva problema salariilor din ministerele fără miniștri.


UPDATE Viorica Dăncilă a anunțat, înainte de ședință, că Guvernul va debloca plata angajaților din ministerele Mediului, Energiei și pentru relația cu Parlamentul și din instituțiile subordonate printr-o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Administrativ. Astfel, secretarul general al unui minister va fi ordonator principal de credite in cazul vacantarii funcției sau dacă ministrul nu-și poate exercita atribuțiile.

"Fac încă o dată apel la președintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice și să renunțe la blocarea Guvernului pentru a nu periclita funcționarea instituțiilor statului", a declarat premierul.

De asemenea, premierul a confirmat că se modifică termenul limită pentru înregistrarea alegătorilor din străinătate, acesta fiind extins până pe 15 septembrie. "Ordonanța de Urgență pe care o adoptăm include și măsuri privind desemnarea președințilro de sectii, atribuțiile acestora și plata indemnizațiilor", a adăugat Dăncilă.

Premierul a vorbit și despre pensiile speciale: "Salut inițiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. este o măsură justă, de echitate socială. Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau ale unor restricții speciale, nu înseamnă privilegii speciale. Fac apel la toți membrii Parlamentului să analizeze și să trateze cu maximă seriozitate această inițiativă."-----
Miercuri, într-o postare pe Facebook, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că un proiect de ordonanţă de urgenţă, care prevede că termenul de înregistrare a cetăţenilor români ca alegători în străinătate se prelungește până pe data de 15 septembrie 2019, va fi supus de urgenţă adoptării Guvernului în şedinţa de joi.

"Autoritatea Electorală Permanentă a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanță de urgență care prevede că termenul de înregistrare a cetățenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019. Din cauza blocajului creat de președintele Iohannis, Guvernul României nu a putut da ordonanța de urgență pentru stabilirea unui nou termen de înregistrare pentru votul din diaspora, însă acest proiect de act normativ va fi supus de urgență adoptării Guvernului în ședința de mâine. În aceste condiții, conducerea AEP a luat hotărârea de a menține aplicația deschisă înregistrărilor", a spus Dăncilă.

Termenul pentru înregistrarea alegătorilor din străinătate trebuia să expire miercuri noapte, dar portalul a rămas deschis pentru înscrieri. Potrivit datelor de pe www.votstrainatate.ro, până miercuri seară s-au primit peste 34.000 de cereri pentru votul la o secţie de votare şi peste 36.000 de solicitări pentru vot prin corespondenţă.

De asemenea, Executivul ar putea adopta, în ședința de joi, o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului administrativ, prin care secretarii generali din ministere să poată semna state de plată și facturi, au declarat surse oficiale, pentru Mediafax.

Aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile. Potrivit surselor Mediafax, situația a apărut în urma demisiei celor doi miniștri.

Referitor la subiect, ministrul Muncii Marius Budăi a declarat, miercuri, la Parlament, că se va găsi o soluție pentru ca angajații de la Mediu și Energie să primească salariile. Aceeași problemă ar putea apărea la Interne, Budăi afirmând: "Trebuie găsită o soluție".

Pe ordinea de zi a ședinței de joi se mai află un proiect de lege privind incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri, un proiect de OUG privind stabilirea cadrului instituţional de acţiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor pe teritoriul României, dar și o serie de proiecte de HG, printre care și Hotărârea de Guvern privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru finanţarea în anul 2019 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.


3214 afisariApel
D.M.A.Gogu [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 11:21
+4/4
O regula de baza esta ca inainte ca o persoana sa paraseasca o functie, atributiile sa fie predate cuiva. Fac apel la doamna premier sa isi asume aceasta responsabilitate elementara si sa nu se mai plana peste tot ca nu o lasa altii sa isi faca treaba, ce ar mai fi facut ea pana acum daca nu o impedica te miri cine. Poate ca nu strica o vizita a guvernului prin parlament, sa stim si noi cata sustinere mai are. Daca trece de acest test, guvernul poate continua in forma dorita, nu are rost sa traga de timp cu diverse propuneri pigmentate cu acuze la adresa altora.

Ca tot auzim apeluri (specialitatea premierului, pe cand auzim "consens", "om de bine", "patriot"?),
fac apel la electorat sa nu mai permita accesul incompetentilor la cele mai inalte demnitati. Numirea in astfel de posturi sa fie facuta doar in urma trecerii unor teste riguroase de inteligenta, limba, comportament. Am scapa de mult circ si poate astfel clasa politica are face si ceva treaba.
echitate socială?
oldman_boy [utilizator], Joi, 12 septembrie 2019, 11:54
+3/3
Când la o pensie specială de 20.000 de lei adaugi 3.000 de lei si la o pensie de 1.000 adaugi 150 de lei?
inca 5 comentarii comenteaza
Cookie Settings