Bianca Andreescu (Canada; 5 WTA) a decis să ia o pauză după primul Grand Slam al carierei – US Open. Sportiva nu va participa la turneul WTA Wuhan, deşi iniţial era pe listele organizatorilor, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia a fost luată ca urmare a oboselii acumulate pe continentul american, dar şi pentru a nu risca o accidentare. În acest sezon, Andreescu a absentat de la câteva turnee importante, din cauza problemelor medicale. Jucătoare importante din clasamentul mondial vor juca în perioada 22-28 septembrie la turneul Premier 5 de la Wuhan.

Simona Halep va avea în faţă adversare de top într-o categorie de competiţii în care nu a avut prea multe realizări în acest sezon, chiar dacă retragerea Biancăi Andreescu e o veste bună pentru ea şi pentru suporterii ei. Cele mai importante sunt cele două sferturi de finală atinse la Dubai şi la Toronto.

Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Naomi Osaka - beneficiara unui wildcard, Petra Kvitova şi Kiki Bertens vor fi principalele adversare ale Simonei Halep, din Top 10 alăturându-li-se şi Belinda Bencic. Dintre primele 40 de jucătoare ale lumii, doar Serena Williams şi Johanna Konta vor absenta de la întrecerea din Wuhan, care încheie seria Premier 5 în sezonul 2019.

Venus Williams, Maria Sharapova şi Naomi Osaka au primit wildcard-uri pentru ediţia 2019 a turneului de la Wuhan