Zegrean: Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară aprobare pentru remaniere / Chiar dacă miniștrii propuși mai sunt încă membri ALDE, ei nu aduc partidul cu ei la guvernare - Hotnews Mobile
1 € 4,7788 1 USD 4,3105marţi 21 ian 2020

Zegrean: Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară aprobare pentru remaniere / Chiar dacă miniștrii propuși mai sunt încă membri ALDE, ei nu aduc partidul cu ei la guvernare

de C.D. Miercuri, 11 septembrie 2019, 20:14
- a A+
Imagine
Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară votul pentru remaniere, deoarece s-a schimbat compoziția politică a Guvernului. El explică, pentru HotNews.ro, că, deși miniștrii propuși de premier sunt încă membri ALDE, ei nu "aduc partidul cu ei la guvernare", de vreme ce formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din echipa de la Palatul Victoria. "Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare", a spus el.


  • "ALDE ca partid a plecat de la Guvernare. Nu poți să spui că au fost susținuți de ALDE, pentru că ALDE strigă pe toate cărările că nu mai susține Guvernul. Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare. Atunci nu se îndeplinește condiția prevăzută de articolul 85 referitoare la schimbarea compoziției politice a guvernului. Și președintele va putea spune iar: mergeți la Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să vă aprobe în situația asta. Vă spuneam că ALDE trâmbițează peste tot că nu susține guvernul. Chiar dacă aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt încă membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la Guvernare. Dna prim-ministru trebuie să meargă la Parlament să obțină aprobare pentru această remaniere, pentru că ea presupune schimbarea compoziției politice a Guvernului", a declarat, pentru HotNews.ro, Augustin Zegrean.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea partidului de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".

Propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei portofolii rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare:
  • Grațiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului și pentru postul de vicepremier
  • Ion Cupă pentru Ministerul Energiei
  • Ștefan Băișanu - ministru pentru Relația cu Parlamentul


7392 de afisari


Nu intelegi?
Radub1000 [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 21:15
+18/26
Ministrii ALDE sunt pe persoana fizica. Trebuie sa fie propusi de ALDE si protocol de coalitie, care a fost rupt. Dar voi astia de la ciuma sunteti mai grei de cap.
Ministrii aia pe care-i vezi tu ..
Alius [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 21:47
+12/16
... nu sunt de la ALDE. Au fost, dar acum sunt suspendati din ALDE.

Erorile sunt in capul tau si nu le vei gasi deca atunci cand o sa incepi sa nu mai votezi borfasi (sic?).
inca 20 de comentarii comenteaza
Cookie Settings