UPDATE VIDEO Maimuța care hoinărea prin Sectorul 5 din București a fost prinsă: "Am capturat-o, a fost o acțiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1145luni 26 oct 2020

UPDATE VIDEO Maimuța care hoinărea prin Sectorul 5 din București a fost prinsă: "Am capturat-o, a fost o acțiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum"

de G.S. Miercuri, 11 septembrie 2019, 13:15
- a A+
Imagine
Maimuța căutată de jandarmi în Capitală a fost capturată, miercuri seară, după câteva ore de la anunțul la 112 privind prezența animalului în Sectorul 5. Maimuța a fost găsită tot în zonă, în podul unei case, potrivit Mediafax.


"Am capturat-o, o acțiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum, din mai multe puncte de vedere, având în vedere că sunt multe case în jur, multe locuri în care se cațără, (este, n.r.)pericol public de a nu lovi pe cineva din greșeală și ea să nu atace pe cineva din greșeală. Am reușit să o nimerim de două ori. Prima oară am lovit-o în os, de aceea nu și-a făcut efectul (tranchilizantul, n.r.), am alergat-o foarte mult. Va trebui să mergem la clinică, la centrul nostru de salvare și reabilitare a animalelor sălbatice, unde vom scoate acul din os și o vom trezi", a declarat Ovidiu Roșu, medic veterinar care a capturat maimuța.

Veterinarul a capturat animalul cu ajutorul echipelor Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA). Potrivit sursei citate, ulterior se va decide soarta maimuței, în funcție de recomandările reprezentanților Gărzii de Mediu - în carantină, apoi poate la grădina zoologică sau în Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice.Jandarmii Capitalei au fost înștiințați de către o femeie, în urma unui apel la 112, despre prezența unei maimuțe într-o curte din Sectorul 5 al Capitalei, la fața locului fiind trimiși un medic veterinar cu pușcă cu tranchilizant, însă autoritățile nu au reușit capturarea animalului, transmite Mediafax.

"În momentul în care am fost sesizați la 112, maimuța despre care am fost înștiințați că ar exista într-o curte din Sectorul 5 al Capitalei nu se mai afla. Sesizarea a venit în jurul orei 12.00 de la proprietara acelei curți. După ce au ajuns la fața locului, echipajul de jandarmi s-a retras", a transmis Biroul de Presă al Jandarmeriei București.

Și Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a fost sesizată de Poliția Locală Sector 5 despre prezența maimuței.

"Am trimis în acel loc un echipaj împreună cu un medic veterinar care deținea o pușcă cu tranchilizant. Nu s-a reușit capturarea. Poliția Locală Sector 5 ne-a sesizat despre trei maimuțe care au fost pierdute. Două au fost capturate de proprietar, cealaltă bănuim că este încă în libertate", a spus Cătălina Trănescu, director de comunicare ASPA.

Primarul General, Gabriela Firea, a glumit, miercuri, pe marginea acestui subiect, spunând că speră ca maimuța care circulă liberă prin București să nu fie într-un lan de ambrozie.

"Sper să nu fie într-un lan de ambrozie, să nu-i curgă ochii", a spus Firea, în momentul în care presa a cerut solicitări despre acest caz. Declarația a fost făcută chiar în timpul unui comandament organizat, miercuri, la PMB, pentru eradicarea ambroziei.


18031 de afisariSarcasmul Autocritic al DUamnei Gabi
un domn [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 13:18
+25/27
batea apropoul ca Maimutza in fapt este Un Primar care inghite banana fara sa o mestece
amantul
vasile-roaita [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 13:23
+13/17
ascuns al lui Fi(e)rea? A sarit pe fereastra cind a venit Pandele acasa.
inca 31 de comentarii comenteaza