Renault lucrează la un SUV 100% electric care să fie lansat în Europa în cel mult cinci ani și care să fie la un preț accesibil, scrie Automotive News. Site-ul se referă la model ca fiind ”low-cost” și menționează că se vrea vânzarea lui la un preț de sub 10.000 de euro, dar trebuie spus că acest lucru pare greu de realizat. Chiar și după ce tehnologia se va mai ieftini, este greu ca un SUV electric să coste mai puțin de 15.000 de euro.

SUV electric al RenaultFoto: Renault

La anul Renault va lansa în China un crossover mic numit K-ZE construit pe platforma lui Kwid, mașină de clasă mică ce se vinde în Asia mai ales, dar nu în Europa. Renault nu a anunțat prețurile pentru K-ZE, dar a spus că vor fi competitive cu SUV-urile electrice similare din China, cele mai ieftine fiind 10.000 de euro.

Un alt model care ar trebui să apară în 2020 va fi o mașină 100% electrică de clasă mini, ceva de dimensiunile lui Twingo.

Renault a adus în 2012 primele sale mașini electrice în Europa și cel mai vândut model este Zoe (cu 130.000 de unități în 7 ani). Anul trecut s-au livrat 37.000 de mașini Zoe.

Un nou ”val” de mașini electrice Renault va fi lansat începând cu anul 2022.