Viorica Dăncilă a decis să îi retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu pentru postul de comisar european interimar / Anunțul făcut de Pașcu - UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1145luni 26 oct 2020

Viorica Dăncilă a decis să îi retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu pentru postul de comisar european interimar / Anunțul făcut de Pașcu - UPDATE

de MH Miercuri, 11 septembrie 2019, 10:01
- a A+
Imagine
Premierul Viorica Dăncilă a decis să îi retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu pentru postul de comisar european interimar, pe locul lăsat liber de Corina Crețu, pentru perioada de 6 săptămâni din mandatul actualei Comisii Europene, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Ulterior, un anunț în acest sens a fost făcut de Ioan Mircea Pașcu, care a scris pe Facebook că ia notă și se "conformează hotărârii luate de dna Viorica Vasilica Dancilă".

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că, în urma presiunilor din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a decis să renunțe la candidatura lui Mircea Pașcu pentru postul de comisar interimar fără portofoliu și ar fi avut discuții în acest sens și cu Rovana Plumb, desemnată comisar european pentru Transporturi în noua Comisie Europeană, a cărei componență a fost anunțată cu o zi în urmă de Ursula von der Leyen.

Ulterior, un anunț în acest sens a fost făcut de Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook. "Ultima oră: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancilă! Voi reveni ...", a scris Pașcu pe Facebook.

Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar pe locul lăsat liber de Corina Crețu, ar fi urmat să fie audiat miercuri în Conferința Președinților de comisii din Parlamentul European.

Pașcu, care nu a mai obținut un mandat de europarlamentar la alegerile din 26 mai, declara marți seară la Digi24 că va merge la audierea pentru această funcție dacă premierul nu îi retrage candidatura: "Dacă audierea rămâne în picioare și doamna Dăncilă nu îmi retrage candidatura, sigur că mă duc. Eu sunt un cetățean disciplinat, cu atât mai mult cu cât am dovezi - comunicarea oficială din partea Comisiei - că cifrele fantastice vehiculate în legătură cu ce aș primi după terminarea acestui scurt mandat sunt o dezinformare crasă".

Pașcu a făcut această declarație după ce liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi Guvernului României să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a guvernului estonian.


Estonia, care se afla în aceeași situație, a decis să își retragă candidatul, potrivit Euractiv .com. Premierul estonian Juri Ratas a anunţat că ţara sa va trebui să se descurce fără să fie reprezentată în comisia lui Jean-Claude Juncker, mai ales în contextul în care Kadri Simson, nominalizată pentru postul de comisar interimar, va face parte din noua Comisie Europeană. Componenţa noii Comisiei Europene, în care Kadri Simson va deţine portofoliul Energiei, a fost anunţată marţi de Ursula von der Leyen. Noua Comisie își preia mandatul la 1 noiembrie.


5902 afisariSe retrage bucuros.
asavreau [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 10:46
+7/9
Ioan Mircea Pascu.Nu va face dezvăluiri pentru-că și Viorica et co. au ce dezvălui despre I M Pascu.
L-a lasat fara pensie,Vasilica cea Cumplita !?
Plagarus [utilizator], Miercuri, 11 septembrie 2019, 10:15
+6/12
Acum sa te tii cu dezvaluiri,de la nenea Pascu.
inca 9 comentarii comenteaza