Ergo Asigurări de Viață, singura societate de asigurări din România, care nu îndeplinea cerințele minime legale de solvabilitate la data de 30 iunie 2019, a precizat pentru HotNews.ro motivele pentru care s-a ajuns la această situație și a asigurat că în prezent, în colaborare cu ASF, ia toate măsurile pentru capitalizarea societății conform cerințelor legale. Vezi în articol explicațiile lui Mihai Popescu, directorul general al Ergo.

Mihai Popescu, CEO Ergo Asigurari de ViataFoto: Arhiva personala
  • "Grupul Ergo și subsidiarele sale își evaluează în mod regulat situația indicatorilor de solvabilitate ținând cont de perspective și riscuri. Colaborarea cu unii dintre partenerii noștri de distribuție va înceta în cursul acestui an, și în consecință, am aplicat principii prudente în estimările noastre, ce au condus la o scădere a indicatorilor de solvabilitate.
  • Responsabilitatea noastră față de clienți, angajați, autorități, a fost întotdeauna cea mai importantă prioritate. Astfel, în colaborare cu ASF, luăm toate măsurile ce se impun pentru capitalizarea societății conform cerințelor legale", a declarat pentru HotNews.ro Mihai Popescu, directorul general al Ergo Asigurări de Viață.

Când se estimează finalizarea preluării Ergo Asigurări de Viață de către Euroins?

  • "Tranzacția cu Euroins urmează procesul de autorizare prevăzut pentru astfel de tranzacții.", a mai spus Mihai Popescu.

ASF: O singură societate de asigurări nu îndeplinea cerințele necesarului de capital de solvabilitate, precum și cerințele minime de capital la 30 iunie 2019

Autoritatea de supraveghere financiară (ASF) a informat în raportul publicat luni cu privire la piața asigurărilor din România că "la sfârșitul lunii iunie 2019, toate societățile îndeplineau cerințele necesarului de capital de solvabilitate (SCR), precum și cerințele minime de capital (MCR), cu o singură excepție (o companie fără activitate pe segmentul RCA și cu prezență redusă pe piață)."

Surse apropiate procesului au precizat pentru HotNews.ro că "este vorba de Ergo Asigurări de Viață, societate care este monitorizată deja de ASF și care a luat măsuri - recent ar fi făcut un aport de capital de 1,5 milioane de euro".

Conform datelor ASF, la data de 30 iunie 2019, Ergo Asigurări de Viață se situa pe locul 10 în piața asigurărilor de viață, cu o cotă de piață de 1,76%.

Click pentru a deschide

Grupul Euroins Insurance din Bulgaria (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din regiunea CEE/SEE/CIS, deţinut de Eurohold Bulgaria, a convenit să preia patru companii de asigurări deținute de asigurătorul german Ergo din trei ţări europene – România, Cehia şi Belarus, a anunțat în data de 7 martie 2019 grupul, confirmând informațiile publicate anterior în premieră de HotNews.ro. Cele două părţi au semnat deja acordurile de achiziţie şi tranzacţia va fi finalizată după obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.