FOTO VIDEO Mii de persoane au protestat în Marea Britanie față de decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3112joi 04 iun 2020

FOTO VIDEO Mii de persoane au protestat în Marea Britanie față de decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul

de N.O. Sâmbătă, 31 august 2019, 15:30
- a A+
Imagine
Mii de persoane au ieșit în stradă în mai multe orașe din Marea Britanie pentru a protesta față de decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul. Un drum din Londra a fost blocat de protestatarii care scandează "Rușine, Boris Johnson".

Mii de protestatari au ieșit pe străzile din mai multe orașe, printre care și Manchester, Leeds, York și Belfast.În timp ce unii scandează mesaje împotriva premierului, la Londra, blocând strada Whitehall, un mic grup de contraprotestatari, mărșăluiește în semn de sprijin față de Johnson.

Decizia lui Johnson a stârnit furia multor parlamentari și oponenți.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit. Miercuri, Regina Elizabeth a II a, care este neutră din punct de vedere politic, a aprobat solicitarea premierului.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai fostului Guvern de la Londra au demisionat în semn de protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May şi-a prezentat, de asemenea, demisia.

Citește și:
Fostul premier John Major și mai mulți parlamentari încearcă să blocheze în instanță decizia de suspendare a Parlamentului. Ce le-a transmis Boris Johnson


7205 afisari


Penibil argument.
anton_carpati [utilizator], Sâmbătă, 31 august 2019, 18:23
+22/32
Milioane de români n-au protestat în decembrie '89. Ergo regimul Ceaușescu era perfect legitim.
Cum funcționează o comparație.
anton_carpati [utilizator], Sâmbătă, 31 august 2019, 20:25
+17/25
Dacă teoretic eu aș fi un individ necizelat și (Doamne ferește) aș spune despre dumneavoastră că sunteți prost ca un gard, ar fi absurd să argumentați contrariul invocând faptul că de fapt nu sunteți un gard ci o persoană.
Ceea ce trebuia să extrageți din comparație este că în întreaga istorie a omenirii nu a existat un singur protest politic la care să ia parte majoritatea unei națiuni.
inca 37 de comentarii comenteaza
Cookie Settings