Dăncilă: Comisia Europeană a aprobat finanțarea podului suspendat de la Brăila și rețelei de apă Cluj-Sălaj - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 0,7300marţi 28 ian 2020

Dăncilă: Comisia Europeană a aprobat finanțarea podului suspendat de la Brăila și rețelei de apă Cluj-Sălaj

de N.O. Vineri, 30 august 2019, 22:21
- a A+
Imagine
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că vineri au fost alocate fonduri europene pentru podul de la Brăila și pentru extinderea rețelei de apă Cluj-Sălaj, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, relatează Mediafax.Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, la Constanța, că România primește fonduri nerambursabile pentru podul suspendat Brăila - Tulcea și pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din Cluj și Sălaj.

"Pentru că tot vorbim de realizări, astăzi (vineri - n.r.) am primit o veste foarte bună de la Comisia Europeană. Pe POIM a fost dată alocarea bugetară din fonduri europene pentru podul de la Brăila-Tulcea și pentru un alt proiect, tot din fonduri europene pe POIM, apele uzate Cluj-Sălaj", a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, după Conferința de alegeri a Organizației Județene Constanța.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat că ajutorul Comisiei Europene este unul semnificativ.

"Podul de la Brăila are o componentă economică, fluidizează traficul de mărfuri. Dincolo de acest proiect mai avem și un al doilea proiect aprobat de Comisia Europeană în această după-amiază, este vorba de extinderea rețelei de apă pentru Cluj și Sălaj. Este un proiect foarte important de care vor beneficia 750.000 de locuitori din aceste două județe. Ajutorul pe care îl primim de la Comisie este semnificativ", a spus Mînzatu.

Proiectul pentru podul Brăila-Tulcea are implicaţii în dezvoltarea regională a zonei Delta Dunării şi nu numai, pentru care sunt disponibile finanţări de aproximativ 550 milioane euro, din care 363 milioane euro sunt fonduri europene.

Podul va avea o lungime de 1,9 km. Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km.

Totodată, Compania de Apă Someş a câştigat un proiect cu finanţare europeană de peste 355 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj, urmând să deservească un număr de 174 de localităţi.


5020 de afisari


Programul Operațional Sectorial Mediu.,Vasilico...
Plagarus [utilizator], Vineri, 30 august 2019, 22:42
+8/8
....proiect aprobat din 2015 de extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată din Cluj și Sălaj, derulat de Compania de Apă Someș !!!!!
Spune-ne si despre vechimea de cca.25 de ani a visatei conducte de aducțiune de la Gilău spre Sălaj, care ar fi urmat să aibă o lungime de 164 kilometri.
vorbeste lumea ...
nu conteaza cine zice [utilizator], Vineri, 30 august 2019, 23:30
+2/8
pod suspendat ... bine ca nu e de tip scufundat ...
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings