Thailanda s-ar putea să devină prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează parteneriatele civile între persoanele de același sex - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Thailanda s-ar putea să devină prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează parteneriatele civile între persoanele de același sex

de A.Z. Miercuri, 28 august 2019, 8:42
- a A+
Imagine
Deși coaliția de la guvernare din Thailanda și cei din opoziție nu se pun de acord în privința multor chestiuni, în ambele tabere susținerea față de uniunile între persoanele de același sex este tot mai pronunțată, scrie Bloomberg .


După 7 ani de efort, un proiect de lege este aproape de ultima etapă de aprobare în parlament. Dacă trece, Thailanda va deveni prima țară din Asia de sud-est care va permite parteneriatele persoanelor de același sex și a doua țară din Asia după Taiwan, care a făcut acest pas în mai.

Legea din Thailanda ar permite cuplurilor homosexuale să își gestioneze împreună bunurile și le-ar oferi indivizilor dreptul de a moșteni de la partenerii lor, deși aceștia, în continuare, nu ar putea să se căsătorească.

Legislatorii din ambele tabere sunt de acord cu principiile din spatele legii, însă membrii opoziției au criticat-o pentru că nu oferă egalitate în ceea ce privește dreptul la căsătorie. Susținătorii legii spun că aceasta reprezintă un pas în direcția bună, într-o regiune care se află în urmă în privința garantării drepturilor celor din comunitatea LGBT.

Legea se află acum în atenția publicului deoarece pentru prima dată în istoria statului, în parlament activează un grup de reprezentanți care fac parte din comunitatea LGBT și care, cel mai probabil, vor aborda această lege, care a trecut de Cabinet anul trecut. Este foarte posibil ca legea să fie supusă votului la începutul anului viitor și să treacă.


983 de afisari



Niciun comentariu
comenteaza