Viola Davis va interpreta rolul lui Michelle Obama în serialul First Ladies, produs de rețeaua Showtime, scrie Guardian.

Povestea mea, Michelle ObamaFoto: Editura Litera

Actrița câștigătoare a premiului Oscar este și producător executiv al serialului dramatic care va oferi o perspectivă asupra vieții personale și politice a primelor doamne de-a lungul istoriei, urmând ca primul sezon să fie axat pe Obama, Eleanor Roosevelt și Betty Ford.

Viola Davis, născută în 1965, este o actriţă americană care s-a remarcat prin prestaţiile ei pline de încărcătură dramatică din filmele "Trafic" (2000), "Antwone Fisher" (2002) şi "Solaris" (2002). Performanţa ei din drama "Îndoiala/ Doubt" (2008), în care apare doar opt minute pe marele ecran, i-a adus o nominalizare la premiul Oscar la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol secundar". A câștigat Premiul Oscar pentru rol secundar pentru prestația din pelicula ”Garduri/ Fences” (2016), în regia lui Denzel Washington.

Actriţa a fost recompensată cu două premii Tony, un trofeu Obie și unul Theater World. Este prima actriță de culoare care a câștigat un trofeu Emmy pentru rol principal într-un serial dramă și prima actriță afro-americană laureată de cinci ori la ceremonia Premiilor Screen Actors Guild. A jucat în câteva filme cu succes de casă, precum "Syriana" (2005), "Jocuri la nivel înalt/ State of Play" (2009), "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love" (2010) şi "Culoarea sentimentelor/ The Help" (2011). Revista Time a inclus-o în listele de 100 cei mai influenți oameni din lume în 2012 și 2017.