Coaliția coordonată de Arabia Saudită a interceptat și distrus duminică șase rachete balistice lansate de gruparea huthi și care vizau civili în regiunea Jizan, aflată în apropierea graniței cu Yemen, scrie Mediafax, citând Reuters.

harta Yemen - Arabia SauditaFoto: Captura video

Un purtător de cuvânt al grupării huthi a informat mai devreme că rebelii au lansat rachete 10 Badr-1 care vizau aeroportul din Jizan. Rebelii huthi, care controlează capitala Sanaa au intensificat în ultimele luni atacurile care urmăresc ținte din Arabia Saudită. Ca răspuns, coaliția a lansat atacuri ce vizau baze militare care aparțin grupării insurgente.

"Huthi continuă să atace civili cu drone și rachete... este considerat un act de agresiune și terorism prin dreptul internațional", a declarat purtătorul de cuvânt al coaliției saudite, colonelul Turki al-Malki. O coaliție condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii huthi de patru ani în țara din Peninsula Arabă pentru a încerca să readucă la putere guvernul recunoscut pe plan internațional, într-un conflict văzut ca un război de la distanță între Arabia Saudită și Iran.