Alimentația diabeticului. Ce mănâncă un diabetic. Echilibrat și fără excese în ceea ce privește zahărul, alimentația trebuie să fie de bună calitate, variată și consumată în cantități mici. Alimentația persoanei care suferă de diabet trebuie să respecte anumite principii, fără de care tratamentul nu doar că nu dă rezultate, dar poate să și agraveze boala. Glucidele, lipidele și proteinele nu trebuie să lipsească de pe masa bolnavului de diabet, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Boala misterioasă pe care o cauzează țigările electronice. Mulți renunță la țigările tradiționale și folosesc acum țigări electronice sau alte dispozitive de acest gen. Totuși, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite vine cu vești proaste în acest sens. Experții investighează acum 153 de cazuri în care o boală misterioasă la nivelul plămânilor ar putea fi cauzată de țigările electronice. Printre simptomele utilizatorilor de țigări electronice se numără probleme ale respirației și dureri toracice. Unele cazuri implică și probleme la nivel gastrointestinal, cum ar fi vărsături, diaree sau oboseală. Boala nu are încă un nume. Totuși, partea bună e că nimeni nu a murit până acum din această cauză, potrivit Playtech.

Google va dezactiva o funcţie care permite operatorilor de telefonie mobilă să afle locaţia utilizatorilor de Android. Mobile Network Insights este folosit de reţelele de telefonie mobilă pentru a a genera o hartă cu puterea semnalului şi viteza conexiunii de date, datele ce includ şi locaţia telefonului mobil fiind anonimizate şi transmise doar prin acordul expres al utilizatorilor. Deşi Google nu a dat un motiv concret pentru dezactivarea acestei funcţii, la mijloc ar putea fi presiuni din partea autorităţilor, datele colectate putând intra sub incidenţa legilor GDPR. Cert este că şi fără Network Insights, operatorii telecom pot apela la alte mijloace pentru obţinerea informaţiilor dorite despre reţea, relatează Descoperă.

Ce sunt superalimentele și cum să le consumi corect pentru beneficii complete. Denumirea pe care o poartă este una evident în măsură să denote câte beneficii pot oferi. Se referă la o clasă de alimente cu multiple acțiuni asupra organismului. Acestea au un conținut mai mare de vitamine, minerale, enzime și antioxidanți. Acestea se găsesc la vânzare în magazine diverse. Dat fiind că au o așa mare contribuție asupra sănătății, atenția va fi acordată și surselor de achiziție, conform Unica.

Testul de sânge care îţi spune dacă vei muri în următorii 10 ani. Un grup de cercetători din Germania au dezvoltat un test de sânge care ar putea prezice şansele pe care cineva le are să moară în următorii zece ani. Cercetătorii au descoperit 14 biomarkeri în sânge care se pare că afectează riscul morţii. Concluziile acestora vin în urma unei cercetări care a implicat analizarea a 44.000 de oameni şi care a arătat că biomarkerii au o acurateţe de 83% în a prezice dacă o anumită persoană va muri în următorii 2-16 ani. Oamenii de ştiinţă speră că rezultatele cercetării pot duce la elaborarea unui test de sânge care poate ajuta tratarea pacienţilor, scrie Adevărul.