Președintele american Donald Trump a cerut vineri companiilor americane să „caute imediat” o alternativă pentru producția în China, inclusiv „să-și aducă acasă companiile”, după ce Beijingul a anunțat noi taxe vamale pentru importuri americane de 75 de miliarde de dolari, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Voi răspunde taxelor vamale ale Chinei în această după-amiază", a afirmat Trump într-o serie de tweets cu un ton foarte agresiv.

"Nu avem nevoie de China și, sincer, ne-ar fi mult mai bine fără ei", a scris Trump, evocând "enormele sume de bani furate de China de la Statele Unite".

În această serie de mesaje, Donald Trump a "ordonat" societăților americane să găsească alternative la China, fără a preciza cum intenționează să constrângă companiile private să urmeze aceste instrucțiuni.

"Ordon minunatelor noastre grupuri americane să înceapă imediat să caute alternative la China, inclusiv să-și aducă acasă companiile și să produceți produsele voastre în SUA," a adăugat el.

După noile amenințări ale lui Donald Trump, dar și după discursul prudent al lui Jerome Powell, Wall Street a intrat pe roșu.

Astfel, Dow Jones scădea cu 1,30% la 25.911,27 puncte în timp ce Nasdaq pierdea 1,57% până la 7.866,10 puncte în jurul orei 15,30 GMT.