​Doi dintre pacienții răniți în atacul de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca sunt în continuare în stare gravă, potrivit Ministerului Sănătății. Bărbatul transferat la Spitalul Sfântul Pantelimon este în continuare în stare gravă, dar "staţionar", în timp ce una dintre pacientele transportate la Spital Universitar, care a fost operată, este în stare gravă, intubată, ventilată mecanic şi instabilă hemodinamic.

Spitalul de psihiatrie SapocaFoto: Google Street View

O pacientă rănită în atac și internată la Spitalul Sfântul Pantelimon solicită externarea şi doreşte să fie supravegheată în continuare la Buzău, iar o altă pacientă transferată la Spitalul Universitar care nu a necesitat intervenţie chirurgicală şi este în stare stabilă, fiind monitorizată.

Un al cincilea pacient rănit în atac, internat la Spitalul Floreasca, este stabil. "Ieri, la reevaluarea CT leziunile intracerebrale apar ca fiind stabile - nici nu au evoluat, dar nici nu s-au resorbit. Astăzi, medicul ATI de salon este de gardă şi a hotărât să încerce oprirea sedării", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Una dintre pacientele aduse la Spitalul Bagdasar, în vârstă de 83 de ani, este "staţionară", iar cealaltă pacientă internată la acest spital, în vârstă de 62 de ani, este programată luni pentru operaţie.

La cel de-al treilea pacient, în vârstă de 60 ani, care este în tratament "conservator", nu se consideră oportună operaţia "cel puţin momentan".

Remintim că 5 pacienți au murit și alți 8 sunt răniți după ce un bărbat cu sevraj etilic, internat la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, i-a atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu un stativ de perfuzii care se afla în salon.