Rusia și-a reafirmat angajamentul față de Venezuela, în timp ce statul din America latină s-a confruntat cu eforturi americane de eliminare a guvernului și a fost dezvăluit faptul că au existat mai multe discuții secrete cu Washingtonul, scrie Newsweek.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, s-a întâlnit miercuri cu vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodríguez, la Moscova, unde au ținut ultima serie de discuții bilaterale dintre cele două națiuni.

Lavrov a adus aminte de organizarea summitului Mișcării de Nealiniere, găzduit de Caracas luna trecută, unde, potrivit acestuia, "participanții și-au reafirmat solidaritatea față de oamenii și de guvernul din Venezuela, apărând normele și principiile legislației internaționale".

"Am fost mereu și am rămas loiali acestor principii, vom fi mereu solidari cu voi și vom susținte dreptul fiecărei națiuni de a-și alege și a-și construi independent propria cale și de a se opune metodelor nelegitime unilaterale de șantaj sau presiune", a adăugat Lavrov.

Rodriguez a lăudat întâlnirea extraordinară pe care a avut-o cu Lavrov. Ea a scris pe Twitter: "Am discutat despre cooperarea noastră bilaterală amplă și diversă, precum și despre agenda internațională pentru apărarea principiilor ONU! Rusia și Venezuela refuză orice formă de intervenționism."