Președintele american Donald Trump a catalogat drept "dezagreabile" și jignitoare la adresa SUA afirmațiile premierului danez Mette Frederiksen pe tema vânzării Groenlandei, care a refuzat categoric ideea, lucru care a provocat amânarea vizitei liderului SUA la Copenhaga, informează Mediafax citand postul BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

O serie de politicieni danezi şi-au manifestat dezaprobarea faţă de ideea că SUA ar putea cumpăra Groenlanda, premierul Mette Frederiksen afirmând că ideea referitoare la eventuala vânzare a insulei Groenlanda este una "absurdă".

"Am considerat că afirmația premierului că este o idee absurdă a fost dezagreabilă", a afirmat, miercuri, liderul de la Casa Albă.

"Am considerat că este o afirmație nepotrivită. Tot ceea ce trebuia să facă era să spună nu, nu ne-ar interesa", a explicat Trump.

"Nu vorbește cu mine. Vorbește cu Statele Unite ale Americii. Nu vorbești cu Statele Unite în acest fel, cel puțin nu în mandatul meu", a subliniat președintele american.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, Frederiksen a reiterat că Groenlanda nu este de vânzare și și-a exprimat regretul în legătură cu amânarea bruscă a vizitei președintelui Donald Trump. Premierul danez a precizat că invitația adresată președintelui Trump rămâne valabilă.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei l-a invitat pe Donald Trump să efectueze o vizită de stat la Copenhaga, programată pentru data de 2 septembrie, însă, cu mai puțin de două saptamâni înainte de vizită, președintele american a anunțat pe Twitter că va amâna întrevederea cu premierul danez Mette Frederiksen, după ce șefa Guvernului danez a respins categoric ideea vânzării Groenlandei.