Beijingul vrea să sancționeze întreprinderile americane implicate în vânzarea a 66 de avioane de vânătoare Taiwanului. China a denunțat miercuri vânzarea de către Statele Unite a 66 de avioane de vânătoare de tip F-16 Taiwanului și a amenințat să sancționeze întreprinderile americane implicate în acest contract în valoare de opt miliarde de dolari. ”China va lua toate măsurile necesare pentru a-și proteja interesele, inclusiv impunând sancțiuni întreprinderilor americane implicate în această vânzare de arme Taiwanului”, a declarat, într-o conferință de presă, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, relatează Profit.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Motivul absurd pentru care a expirat autorizația de construire a unei autostrăzi. Asociația Pro Infrastructură critică dur modul în care a fost gestionat un segment de 4,5 km al Autostrăzii A3. Deși ar fi trebuit finalizat de mult, șoferii sunt nevoiți să aștepte în continuare. Autorizația de construire a expirat, dintr-un motiv absurd. „Rușinea Națională” despre care vorbesc reprezentanții ONG-ului este un „ciot” de 4,5 km al Autostrăzii A3, între Aeroportul Transilvania (Ungheni) și sud-vestul orașului Târgu Mureș. Deși licitația a fost lansată tocmai în 2016, iar autorizația de construire a fost emisă în 2017, niciun centimetru de drum nu a fost realizat până în momentul de față, potrivit Autobild.

Companiile româneşti țin pasul cu statul: investițiile coboară la jumătate față de 2009. Atât investiţiile publice cât şi cele pe termen lung ale companiilor s-au înjumătățit în 2018 față de 2009. Este dovada că fără investiţiile statului, mediul privat nu are resurse de investire sau, dacă le are, nu are încredere să investească. Investițiile pe termen lung ale companiilor pentru înnoirea activelor, de 37 de miliarde de lei în 2018, s-au ridicat la abia 52% din valoarea celor din 2009, cel mai dificil an al crizei financiare care a aruncat lumea în recesiune, conform Curs de Guvernare.

Ministerul Finanţelor a actualizat Declarația 112 privind obligațiile fiscale ale contribuabililor. Declarația 112 cuprinde atât informații privind obligațiile fiscale ale contribuabililor, cât și informații necesare stabilirii prestațiilor sociale potrivit legislației specifice, acordate de Casa Națională de Pensii Publice, de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, anunţă reprezentanţii Ministerului de Finanţe într-un comunicat de presă, se arată în articolul Digi24.

Autostrada de Centură Bucureşti: turcii de la Alsim Alarko semnează luni al doilea contract şi prezintă imagini cu primul lor proiect din România. Turcii de la Alsim Alarko au publicat imagini cu lotul 2 din secţiunea sudică a Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0), primul lor proiect din România. De asemenea, aceştia sunt invitaţi luni la sediul Ministerului Transporturilor să semneze şi contractul pentru lotul 1 din A0 Sud. Lucrările de proiectare la viitoarea autostradă care va înconjura Capitala au fost demarate în primăvara acestui an, scrie Economica.

Vești importante pentru românii care vor să își deschidă o firmă! Dăncilă anunţă modificări importante la Registrul Comerţului. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Oficiul Naţional al Registrului Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite, în urma unui proiect în valoare de aproape 190 de milioane de lei, prin intermediul acestuia urmând să se reducă timpul petrecut la ghişeu, dar şi cel legat de soluţionare a cererilor depuse, notează Capital.ro.

Un fermier explică de ce sunt umflate cifrele privind producţia record de porumb a României. Emil Dumitru, fost lider al Federaţiei profesionale Pro Agro, susţine că Ministerul Agriculturii nu are o metodologie de verificare a datelor din teren privind producţiile de porumb raportate de primării, în contextul în care ministrul Agriculturii Petre Daea neagă acuzaţiile cu privire la umflarea cifrelor privind producţia record. Fostul lider Pro Agro susţine că declaraţia MADR „nu spune nimic despre verificarea şi validarea datelor primite din teren, menţionează doar avizarea, conform Adevărul.

Noi retaileri intra pe piata din Timisoara, in proiectul mixt Iulius Town. Proiectul regional Iulius Town se adreseaza Timisoarei, clientilor din judetele limitrofe si celor din tarile din proximitate, precum Serbia si Ungaria. Cu 450 de magazine si 120.000 mp de retail, Iulius Town va include numeroase cafenele, restaurante si destinatii de timp liber, dar si branduri in premiera la nivel regional. Printre acestea se numara: Liu Jo, Intimissimi, Marks & Spencer, Next, Superdry & New Era, Primigi si Beautik Haute Parfumerie, notează Wall Street.