Nicolás Maduro a confirmat faptul că oficialii din Venezuela au purtat discuții cu membrii administrației Trump, după ce au apărut relatări care susțineau că omul de încredere al președintelui Maduro negociază cu SUA căderea acestuia, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Confirm faptul că, timp de luni de zile, înalții oficiali din guvernul lui Donald Trump și din guvernul bolivarian pe care îl conduc s-au aflat în contact, cu permisiunea mea directă și explicită", a declarat liderul din Venezuela în cadrul unei transmisiuni TV, marți seară. "Forme variate de comunicare, prin medii variate", a adăugat Maduro.

Comentariile liderului au fost făcute după ce două rapoarte din presa americană au dezvăluit că Diosdado Cabello, unul dintre cei mai puternici oameni din Venezuela, era implicat în "discuții secrete" cu oficialii lui Trump.

Duminică, Axios a susținut că în ultimele luni Cabello, liderul de 56 de ani al adunării legislative pro-Maduro, a comunicat cu consilierul lui Trump în chestiuni legate de America Latină, Mauricio Claver-Carone. Unii oficiali din administrația americană considerau, conform relatărilor, că acesta este un semn pozitiv al faptului că apar fisuri în cercul lui Maduro.

Associated Press a susținut că oficialul venezuelean s-a întâlnit cu cineva care are legături puternice cu administrația Trump, în Caracas, luna trecută, urmând să aibă loc și o a doua întâlnire. SUA ar fi sperat ca întâlnirile cu Cabello să amplifice o luptă internă care ar fi avut deja loc în interiorul administrației lui Maduro.

Însă marți Maduro a declarat că întâlnirile cu cei din adiminstrația americană sunt o dovadă a faptului că a căutat căi "de a-l face pe președintele Donald Trump să asculte cu adevărat națiunea venezueleană și adevărul revoluției bolivariene a secolului 21".

Mai devreme în aceeași zi, Trump a spus reporterilor: "Vorbim cu diferiți reprezentanți ai Venezuelei. Nu vreau să zic cu cine, însă discutăm la nivel înalt."