Australia anunță că va participa la misiunea pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic​ - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020

Australia anunță că va participa la misiunea pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic​

de A.Z. Miercuri, 21 august 2019, 6:14
- a A+
Imagine
Australia se va alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul, a anunțat, miercuri, șeful Guvernului de la Canberra, Scott Morrison, potrivit cotidianului The New York Times, scrie Mediafax."Acest comportament destabilizator este o amenințare la adresa intereselor Australiei în regiune", a afirmat premierul australian.

"Guvernul a decis că este în interesul național al Australiei să colaboreze cu partenerii noștri internaționali", a adăugat Morrison, precizând că țara sa va trimite în Orientul Mijlociu un avion de supraveghere maritimă de tip P-8A Poseidon, pentru o misiune cu o durată de o lună, în cursul acestui an, iar o fregată australiană va fi dislocată în ianuarie 2020, pentru de șase luni.

Marea Britanie și Israelul au anunţat că se vor alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul. În schimb o serie de state europene, printre care Germania, au respins solicitarea Administraţiei Donald Trump privind participarea cu unități navale sau aeriene la această misiune.​


1004 afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings