Mii de olandezi intenționează să participe la o petrecere inedită, care să sărbătorească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Olandezii sunt așteptați la evenimentul organizat de un utilizator Facebook, pentru a urmări „Brexitul de pe plajă”. Evenimentul este programat să aibă loc pe 31 octombrie, data limită la care Marea Britanie trebuie să părăsească UE. Petrecerea va fi organizată pe o plaja din vestul Olandei, din localitatea Wijk aan Zee, potrivit EuroNews.

BrexitFoto: Flickr

Până acum, 56.000 de persoane s-au arătat interesate să participe la eveniment, iar alte 7.600 susțin că intenţionează să participe.

Ron Toekook invită internauții să i se alăture „pe un șezlong, în timp ce urmărim cum Marea Britanie devine o instituție închisă”. Organizatorul îi așteaptă pe oaspeți cu „chipsuri olandeze, vin francez și bere germană”.

Toekook vrea chiar să invite o trupă să cânte pe plajă și le-a cerut oamenilor sugestii legate de ce grup muzical ar trebui să întrețină atmosfera la petrecere.

Unii utilizatori ai rețelei de socializare deja și-au exprimat entuziasmul legat de viitorul eveniment: „Sună distractiv”, a spus Sabien Reichow.

Olandezul nu se aştepta la un asemenea succes: „Trebuie să organizăm o petrecere de rămas bun frumosă pentru un bun prieten care intră într-o aventură captivantă, dar poate că nu foarte inteligentă', a declarat el pentru agenţia de presă ANP.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la termenul limită din data de 31 octombrie, după ce noul prim-ministru britanic Boris Johnson a promis că acest lucru se va întâmpla cu sau fără un acord.