După o primă repriză în care miza jocului a părut că pune prea multă presiune pe umerii jucătorilor lui Dan Petrescu (Arlauskis a sărit prea târziu la voleul lui Masopust, iar colegii săi nu au existat în atac) și Slavia Praga a jucat foarte ofensiv, CFR Cluj a preluat controlul în partea secundă, dar nu a reușit să înscrie (Rondon a lovit bara, în timp ce Omrani a ratat un penalty în minutul 79) și va avea o misiune foarte dificilă la returul din Cehia. Slavia Praga, echipă pentru care Nicușor Stanciu a fost integralist, s-a impus cu 1-0 în deplasarea din Gruia și este foarte aproape de grupele Champions League.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Returul va avea loc la Praga, la 28 august, de la ora 22.00.
  • CFR s-a calificat în play-off-ul Champions League după ce a trecut de Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic Glasgow.
  • Dacă va trece de Slavia Praga, CFR Cluj se va califica în grupele Champions League. Dacă va fi eliminată de formația cehă, echipa lui Dan Petrescu va evolua în grupele Europa League.

Declarații de la finalul partidei:

"Din păcate pentru noi, Ţucudean a ratat două ocazii mari, Rondon a dat bară, Omrani a ratat penalty. În retur va fi mult mai greu. Ar fi o minune să ne calificăm, dar băieţii ăştia sunt în stare de orice. Nu poţi mereu să elimini mereu echipe mai bune ca tine. Golul primit a fost mult prea uşor... dacă marcau altfel, ziceam. A fost o pasă... eu aşa gol n-am mai văzut. A fost un gol ca la tenis cu piciorul. Pe mine nu m-a surprins cu nimic Slavia în prima repriză. I-am studiat, ştiam că aşa va fi. Ei au atacat la Chelsea din primul minut, cu Sevilla, cu Genk... Dar astăzi n-au avut o ocazie clară! Au dominat, dar n-au avut ocazii. Nu-mi aduc aminte un şut pe spaţiul porţii. E o echipă mai bună ca Celtic. Au jucat în sferturi de Europa League anul trecut... Trebuie să încercăm iar un miracol şi să avem norocul pe care nu l-am avut astăzi" - Dan Petrescu, la Look Plus.

"Suntem supărați, e normal. Dar nimic nu e pierdut, am arătat că putem reveni în orice condiții, am arătat că știm să revenim. Prima repriză s-a jucat aici, a doua repriză se va juca la Praga. E clar că am făcut o primă repriză slabă, nu am fost agresivi, ei au fost primii la minge, au alergat mai mult, au stat mai mult în jumătatea noastră. În a doua repriză am echilibrat jocul, am pus presiune, am avut și acel penalty, am încercat să facem un pressing sus, dar Slavia e puternică, aleargă foarte mult, stă foarte bine în teren și nu întâmplător a ajus departe în Europa League anul trecut. Eu cred că nimic nu e pierdut, vom încerca sa dăm totul pentru a ne califica" - Ciprian Deac, potrivit DigiSport.

"Ei au marcat, noi nu am marcat. am avut ocazii multe, dar nu am fost inspirați la finalizare. Dacă eram inspirat să dau din prima la prima ocazie, puteam să marchez. Am avut multe ocazii, dar nu a venit golul. Ştiam ce ne așteaptă, că sunt jucători care ajung repede în careul nostru și aleargă foarte mult, dar cu toate astea puteam să marcăm cu ocaziile pe care le-am avut. Am avut doar meciuri grele până acum în toate tururile și cu siguranță vom face un meci bun, sperăm să întoarcem rezultatul" - George Țucudean, potrivit DigiSport.

"A fost un meci foarte, foarte greu, cel puțin pentru mine. Aveam emoții. Nu mi-am dorit niciodată să joc împotriva unei echipe românești. Am zis că șansele sunt egale. Prima repriză am dominat-o noi, scorul a fost meritat. CFR a făcut o repriză a doua foarte bună. Mă bucur că portarul nostru a apărat penalty-ul lui Omrani, am fi avut o misiune mai grea. Sperăm să ne calificăm. Suntem mulțumiți de prima repriză, trebuie să vedem unde am greșit în repriza secundă. De când am venit la Slavia, lucrăm fazele fixe foarte mult. La nicio echipă la care am jucat nu am lucrat atât de mult. Am avut și noroc, că portarul a fost mascat" - Nicușor Stanciu (Slavia Praga), potrivit DigiSport.

  • Au evoluat următoarele echipe:

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Cestor, Burcă, Camora - Luis Aurelio (Păun '72), Bordeianu (Hoban '87), Djokovic - Deac, Ţucudean (Rondon '46), Omrani. Antrenor Dan Petrescu;

Slavia Praga: Kolar - Coufal, Hovorka, Kudela, Boril - Soucek, Traore (Kral '63) - Masopust (Holes '84), Stanciu, Olayinka - Van Buren (Skoda '68). Antrenor Jindrich Trpisovsky.

Cartonaşe galbene: Djokovic '31 Bordeianu '45, Burcă '70 / Coufal '43, Soucek '87, Skoda '90+2.

Arbitri: Cuneyt Cakır - Bahattin Duran şi Tarik Ongun - Hüseyin Göçek. Arbitri VAR: Mete Kalkavan, asitent video Ali Palabiyik (toți din Turcia).

  • Desfășurarea livetext a partidei dintre CFR Cluj și Slavia Praga:

'90+3 Kolar scapă o minge, dar o prinde în cele din urmă.

'90+2 Galben pentru Soucek.

De la margine sunt arătate 3 minute de prelungiri.

'87 Ultima schimbare a lui Dan Petrescu: Hoban în locul lui Bordeianu.

'86 Soucek oprește contraatacul ardelenilor printr-o alunecare la Păun. Căpitanul cehilor primește cartonaș galben.

'84 Masopust, marcatorul golului, este înlocuit cu Holes.

'82 Voleul lui Masopust nu mai prinde spațiul porții (ca la faza golului din prima repriză).

'79 Penalty ratat de CFR Cluj! Omrani se îndreaptă lent spre minge, trage slab în stânga portarului, iar Kolar apără cu un plonjon.

'77 Deac centrează periculos, mingea ajunge la Omrani, acesta încearcă un dribling scurt și este faultat de Olayinka. Cakir dictează penalty pentru CFR Cluj! Decizia a fost verificată cu ajutorul VAR.

'73 Rondon trimite o centrare periculoasă în fața porții, însă Kolar iese și reține din fața lui Omrani.

'72 Păun îi ia locul lui Luis Aurelio.

'71 Masopust centrează periculos, Soucek se înalță, lovește cu capul (peste poartă) și faultează în atac.

'70 Burcă oprește un contraatac periculos al cehilor și primește cartonaș galben.

'68 A doua schimbare în formația cehă: Skoda îi ia locul lui Van Buren.

'67 Deac și Rondon cad în careu după o centrare, Cakir nu dictează nimic. Mingea este respinsă în corner, ia la faza rezultată Camora trage peste poartă din afara careului.

'64 Kral intră în locul lui Traore.

Ardelenii au revenit foarte motivați de la cabine și au avut deja câteva ocazii importante.

'52 Deac încetinește un contraatac, scoate la marginea careului pentru Bordeianu, dar șutul acestuia nu prinde suficient efect pentru a ajunge pe cadrul porții. La faza următoare, Djokovic cade în careu, dar Cakir face semne ca jocul să continue.

'51 Omrani recuperează un balon în apropierea careului advers, pasează pentru Rondon, acesta trimite pe jos, la colțul lung, însă mingea lovește bara...

'46 Ardelenii încep în atac repriza secundă: obțin o lovitură liberă și un corner în primul minut. Din păcate, ambele rămân fără rezultat.

A început repriza secundă. Rondon i-a luat locul lui Țucudean.

Pauză în Gruia. Slavia Praga conduce cu 1-0 ('28 - Masopust), după o primă repriză în care a pus constant presiune asupra careului ardelenilor. Țucudean a ratat cea mai mare ocazie a CFR-ului.

'45 Bordeianu primește galben pentru un fault la mijlocul terenului.

'43 Coufal ia galben după o intrare dură la Omrani.

'42 Cehii cer penalty după ce Stanciu a căzut în careu, Cakir lasă jocul liber.

Slavia pune presiune asupra careului echipei lui Dan Petrescu. Omrani vine de multe ori în apărare pentru a recupera balonul.

Cehii au avut mai mult mingea în primele 36 de minute: posesie de 62%.

'31 Djokovic ia primul galben al partidei după o intrare cu piciorul aproape de capul unui adversar.

'30 Încă o ieșire greșită a lui Arlauskis, Van Buren trimite peste poartă cu capul.

'28 Gol Slavia Praga! Stanciu centrează în afara careului din corner, Masopust șutează destul de moale cu latul, însă Arlauskis sare întârziat și mingea intră în poartă.

'27 Djokovic pasează cu capul pentru Țucudean, acesta trimite tot cu capul spre poartă, dar Kolar este pe fază și respinge.

'24 Cestor ratează o intervenție, Van Buren ezită, duce balonul până la Olayinka, care trage în brațele lui Arlauskis.

'21 Camora centrează, Țucudean este ținut de un fundaș, mingea ajunge la Djokovic, dar acesta ratează complet voleul.

'13 Deac centrează slab din corner, Kolar pornește contraatacul, mingea ajunge la Olayinka în flancul drept, iar acesta trage periculos, dar pe lângă poartă.

'11 Boril șutează fără preluare, dar mingea se duce mult peste poartă.

'8 Omrani trimite o pasă foarte bună pentru Țucudean, dar acesta este oprit de Hovorka printr-o alunecare. La faza următoare, centrarea lui Boril este respinsă din fața porții.

'3 Prima ocazie a partidei le aparține celor de la Slavia. Van Buren a ratat o execuție și mingea a trecut pe lângă poartă.

A început partida. Cehii au avut lovitura de start.

Imnul Champions League se aude pe stadionul din Cluj.