Preşedintele Donald Trump a informat luni despre discuţiile telefonice purtate cu premierii Indiei şi Pakistanului, pe care i-a încurajat să reducă tensiunile legate de Kashmir, informează AFP, citat de Agerpres. Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a discutat cu "cei doi buni prieteni" ai săi, premierul indian Narendra Modi şi cel pakistanez Imran Khan, despre caracterul urgent al necesităţii ca cele două ţări "să acţioneze pentru a reduce tensiunile din Kashmir".

"O situaţie delicată, dar conversaţii bune", a precizat Trump.

Casa Albă a informat mai devreme în cursul zilei de luni că şeful statului american a discutat cu Narendra Modi despre "importanţa reducerii tensiunilor dintre India şi Pakistan şi a conservării păcii în regiune".

Preşedintele Donald Trump a discutat vineri cu Imran Khan şi a făcut deja apel la cele două ţări rivale să dialogheze pe subiectul Kashmir, regiune muntoasă cu majoritate musulmană pentru care India şi Pakistan au pornit deja două războaie în trecut.

Tensiunea rămâne ridicată în acest teritoriu din 5 august, când guvernul de la Delhi a revocat autonomia constituţională a părţii din Kashmir pe care o controlează.

Cel puţin 4.000 de persoane au fost arestate în Kashmirul indian de la această dată, conform surselor guvernamentale indiene.