Fifor le solicită prefecților o situație cu școlile care au toaletele în curte / Datele care apar într-un răspuns al Ministerului Educației, după o interpelare în februarie - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020

Fifor le solicită prefecților o situație cu școlile care au toaletele în curte / Datele care apar într-un răspuns al Ministerului Educației, după o interpelare în februarie

de A.O. Luni, 19 august 2019, 13:04
- a A+
Imagine
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a cerut, luni, prefecţilor o situaţie cu toate unităţile de învăţământ care nu deţin avize de la Direcţiile de sănătate publică şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Agerpres."Până vineri, doresc o situaţie cu fiecare UAT în parte, cu fiecare subunitate de învăţământ care nu are aviz DSP, cu cauza pentru care nu are acest aviz, cu măsuri care se pot lua, pentru a putea să avizăm din punct de vedere al sănătăţii publice aceste unităţi de învăţământ. Acolo unde nu avem apă potabilă, vreau să ştiu, pe lângă situaţia pe care am cerut-o cu toaletele, îmi trimiteţi situaţia cu fiecare unitate de învăţământ care nu are apă potabilă în momentul de faţă şi, totodată, până miercuri, un plan de măsuri să vedem cum putem să asigurăm apă potabilă pentru unităţile de învăţământ unde nu există", a declarat Fifor, la o videoconferinţă organizată la sediul MAI.

Prefecţii din mai multe judeţe au semnalat că sute de şcoli nu au avize DSP din cauza lipsei apei potabile şi a toaletelor.

Situația școlilor fără apă potabilă și cu toaletele în curte din fiecare județ în parte se cunoștea încă din luna februarie. Într-un răspuns la o interpelare din Parlament, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, răspunde că sunt 1.489 de școli cu toalete în curte, fără apă caldă și fără canalizare, iar pentru toate acestea Ministerul Educației a alocat 65 de milioane de lei pentru 2019.

"În anul 2019 se vor continua lucrările începute în anii trecuți la unitățile de învățământ preuniversitar cuprinse în (PNDL I, PNDL II, AFIR) și prin POR, program derulat prin Ministerul Fondurilor Europene", se arată în răspuns.

Tot în februarie, fostul ministru declara că va trimite banii autorităților locale, iar banii să aibă destinație clară care să nu poată fi schimbată. "Acum încercăm să găsim care este cea mai potrivită formulă - probabil că cea mai bună ar fi să trimitem banii la autorităţile locale cu această destinaţie, fără posibilitatea să schimbe destinaţia. Există o formulă pe care am analizat-o şi noi la minister să terminăm mai repede, în sensul că există un fel de container, o încăpere care vine echipată şi se aşază pe fosa septică. De aceea, sper să nu dureze aşa de mult construcţia acestor grupuri sanitare lipite de şcoală, în interiorul şcolii", a declarat Andronescu în februarie.


2829 de afisari


Mda
TheFaime [utilizator], Luni, 19 august 2019, 13:24
+5/5
Te-ai trezit si tu din somul cel de moarte, sa ceri o inventariere a buzilor din curtile scolilor. Da-mi pace mai omule bun, de 30 de ani le tot invetariati si nu faceti nimic, esti chiar penibil. Daca vrei sa aiba elevii conditii decente, alocati bani reabilitarilor, organizati licitatii transparente, nu rectificati negativ bugetele institutiilor de invatamant si potea cea mai dificila cerinta: ANGAJATI OAMENI COMPETENTI, NU PILE !
La ce le mai trebuie situația?
asavreau [utilizator], Luni, 19 august 2019, 15:43
+4/4
La începutul vacanței nu a cerut situația,ca să facă un program de modernizare.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings