Pintea: 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate / Vom grăbi implementarea modificării criteriilor de performanţă - Hotnews Mobile
1 € 4,7788 1 USD 4,3105marţi 21 ian 2020

Pintea: 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate / Vom grăbi implementarea modificării criteriilor de performanţă

de D.D. Luni, 19 august 2019, 10:37
- a A+
Imagine
​Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reiterat luni faptul că 80% dintre manageri ''nu au ce căuta'' în sistemul de sănătate şi a adăugat că va fi grăbit procesul privind ''implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri'', transmite Agerpres."Eu am spus că există deficit de personal, v-am şi dat nişte exemple ieri: în 2016 aveam 165.000 de angajaţi în sistemul public, astăzi avem 185.000 în sistemul public. Deci, acest deficit s-a redus, dar modul de organizare a activităţii medicale este apanajul managementului. Şi, aşa cum am spus în nenumărate rânduri, 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate. Dăm vina pe sistem, dar sistemul suntem noi. Exact, ceea ce spuneam şi despre Săpoca, este un mod de organizare care, din punctul nostru de vedere, nu corespunde. S-au făcut multe în ultimii doi ani, pentru că am avut acces la toate documentele, dar nu suficient. Şi prea ne-am obişnuit că merge şi aşa. Practic, ceea ce s-a întâmplat aici este rezultatul a multor ani de activitate, nu vorbim despre ultimii ani, pentru că s-a încetăţenit o idee, "este bine şi aşa, putem face şi asta, putem face şi cealaltă", până când s-a întâmplat. Şi să nu-mi spuneţi că nu ştia nimeni ce se întâmplă în fişa postului, ce scrie acolo. Este datoria asistentului-şef să facă instruiri periodice cu privire la ceea ce este în fişa postului, la proceduri, la protocoale. Credeţi că s-a făcut ceva? Niciodată", a declarat Pintea la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, întrebată dacă în opinia sa sistemul medical se confruntă şi la acest moment cu o lipsă de personal.

Ministrul a adăugat că va fi accelerat procesul privind implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri de unităţi medicale.

"Vom grăbi puţin implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri şi vom schimba ceva din atribuţiile Consiliilor de Administraţie, pentru că în acest moment, din punctul meu de vedere, nu funcţionează", a mai spus Pintea.


6942 de afisari


ce fel de performanta vrea Pintea?
U_swamp [utilizator], Luni, 19 august 2019, 10:54
+14/14
VAX! Criterii de performanta politica, poate!
au descoperit apa caldă...
nick24 [utilizator], Luni, 19 august 2019, 10:57
+14/14
cine i-a numit în toate funcțiile? Toate matracucile, amantele, nepoatele, fii și fiice, nași și fini U ajuns pe niște posturi unde sunt extrem de incompetenți.
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings